ČELNICI NETFLIKSA BESNI NA MEGAN MARKL I PRINCA HARIJA: Gledanost EKSPLODIRALA, ali njihova MANIPULACIJA izašla na videlo!
Foto: Printscreen/Netfliks

HAOS TEK SLEDI

ČELNICI NETFLIKSA BESNI NA MEGAN MARKL I PRINCA HARIJA: Gledanost EKSPLODIRALA, ali njihova MANIPULACIJA izašla na videlo!

Pop kultura -

Gledanošću serije "Hari i Megan" šefovi Netflixa zasigurno mogu da budu zadovoljni jer je želja publike da što pre bace pogled na taj dugo stvaran uradak odbeglog princa i njegove supruge bila tolika da su "srušili Netflix". Brojke će zasigurno biti dobre, iako razotkrivajuća priča u stvari nije baš toliko snažna koliko se očekivalo. Možda prava bomba tek sledi u preostale tri epizode koje dolaze 15. decembra.

Međutim, s prvim epizodama u britanskim medijima isplivale su i priče o tome kako su isti ti šefovi, koji su iskeširali oko 100 miliona dolara za projekat, besni jer su najave dokumentarca o Megan i Hariju uključivali i manipulaciju fotografijama i snimcima.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Printscreen Youtube

Dva trejlera objavljena u danima pre početka prikazivanja serije, nagovestila su da će se u šest epizoda mnogo govoriti o medijskom progonu vojvode i vojvotkinje od Saseksa, posebno o njihovom odnosu s fotoreporterima ili, po princu Hariju, paparacima. Pokazalo se da su fotografije kojima su to želeli da ilustruju snimljene na premijeri filma o Hariju Poteru i mogu da se kupe kao stock fotografij3 na servisu Alamy, te pri dolasku starlete Kejti Prajs na prekršajni sud. Saseksovi nisu bili ni blizu. U prvim epizodama, tema sigurnosti i Harijeve želje da zaštiti porodicu, zaista je bitna tema.

Nije pomoglo ni to što su neki prijatelji i saradnici para rekli kako je korišćenje stock tj. ilustrativnih fotografija i snimaka, "standardna praksa".

Fotografija paparaca korišćena u najavi dokumentarca o Hariju i Megan
Fotografija paparaca korišćena u najavi dokumentarca o Hariju i Meganfoto: Printscreen

Jedan insajder rekao je za The Sun: "U Netflixu su očekivali da će ih par upozoriti na sve potencijalne probleme. Zbog tog poteza se stvorila negativna atmosfera, emisija je dobila auru lažnjaka". Logično, sve deluje manje iskreno, otvoreno, autentično.

Još jedna fotografija kojom se manipulisalo prikazuje princa Harija kako se pojavljuje pred novinarima. Ona je zapravo snimljena dok je Hari bio u vezi s Čelsi Dejvi, koja je isečena sa slike.

- Svi misle kako bi vojvoda i vojvotkinja od Saseksa bolje od ikoga trebali da znaju koji su snimci u redu za korišćenje, a koji bi mogli da se shvate kao obmana - rekao je poverljiv izvor The Sun-u.

Megan Markl
foto: Mayer RCF / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

- Čelnici Netflixa nisu bili svesni koliko su fotografije koje su uključene u najave sumnjive i očekivali su da će ih par pažljivo proučiti i označiti sve što bi moglo da uzrokuje probleme.

U ostatku šestodelne serije par će se dodatno otvoriti pričajući o svojim životima i ponajviše o svom iskustvu tokom vremena koje su proveli kao stariji članovi kraljevske porodice u Ujedinjenom Kraljevstvu. Gledaoci će videti i jednog od najžešćih kritičara para, britanskog novinara i kolumnistu Pirsa Morgana, koji je rekao da je "traumatizovan" time što je "iskorišćen" u seriji, do snimka koji sumnjivo podseća na onaj na kome Kejti Prajs dolazi na sud.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track