ON JE LJUT I FRUSTRIRAN, A ONA SAOSEĆAJNA! Stručnjak za govor tela progovorio o Hariju: Princ želi da zaštiti onu koju voli!
Foto: Printscreen YouTube

voli je

ON JE LJUT I FRUSTRIRAN, A ONA SAOSEĆAJNA! Stručnjak za govor tela progovorio o Hariju: Princ želi da zaštiti onu koju voli!

Pop kultura -

Stručnjak za govor tela ponovo je prokomentarisao Harija i Megan, ovog puta je reč o drugom delu dokumentarnog serijala Netfliks, koji je izašao ovog četvrtka.

U prvom delu Hari je pokazivao znake nervoze i bio je postiđen, a sada, kaže stručnjak, pokazuje bes i frustraciju. Daren Stenton, koga britanski mediji nazivaju „detektorom ljudske laži”, prokomentarisao je drugi deo dokumentarca.

princ Hari, Megan Markl
foto: Netflix / Ferrari / Profimedia

- U jednom trenutku, dok Hari priča o napetom susretu sa Vilijamom, Čarlsom i kraljicom, uočava se izraz besa. Jasno je da još uvek ima mnogo frustracije i besa kada se seti te situacije - rekao je Stenton za "The Post".

Pre nego što je nastavio da priča o kraljici Elizabeti, Hari je desnom rukom protrljao koleno - gest koji ukazuje na samopouzdanje. Oči su mu bile oborene, a emocije su se menjale od besa do tuge, prokomentarisao je stručnjak. Stenton je rekao da je Hari očigledno bio u sukobu oko napuštanja kraljevskih dužnosti.

- Sve u svemu, Hari je na snimku pokazao kombinaciju stresa i besa. Jasno je da je želeo da napusti svoje kraljevske dužnosti, ali je takođe želeo da ostane veran kraljici i svom ocu. Odvukli su ga i trudio se da da sve od sebe za svoju porodicu. Hari nije čovek koji može da sakrije stres ili brigu, verujem da ga je cela situacija duboko uticala - rekao je Stenton.

Kada je razgovarao o negativnim člancima u kojima se pominje Megan, Hari je sedeo u fotelji zabačenih ramena i raširenih ruku, u onome što Stenton opisuje kao gest prkosa.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Printscreen Youtube

- Ovakav gest često pravi neko ko je siguran u svoja uverenja ili potpuno rešen da izrazi svoje mišljenje. Njegov ton je ukazivao i na to da je siguran u ono što govori - rekao je stručnjak. Hari je kasnije pokazao znake besa kada je govorio o tome kako se ophodila prema njegovoj pokojnoj majci, princezi Dajani.

- Izuzetno je strastven prema svojoj porodici i brizi o njoj, što je jasno i po govoru tela. On vidi ogromne paralele između Megan i njegove majke i jasno želi da zaštiti osobu koju najviše voli - prokomentarisao je Stenton.

Megan je pokazala saosećanje i empatiju Što se tiče Megan, izgleda da je pokazala mekšu stranu, aspekt koji nerado otkriva javnosti.

- Jasno je da ona u potpunosti podržava Harija jer mu je dozvolila da vodi razgovor. Nastavila je sa brzim izrazima simpatije i empatije, što je dodatno naglasilo da se potpuno slaže sa svojim mužem - rekao je Stenton.

princ Hari, Megan Markl
foto: Printscreen YouTube

Iako je Megan izrazila punu podršku svom suprugu, ona je takođe delovala pomalo uznemireno i frustrirano, prema Stantonu. Takođe, je pomenuo kako su Hari i Megan izgledali veoma zaljubljeni kada su pričali o osnivanju porodice, želji da budu roditelji i Meganinoj trudnoći. Konkretno, kada je Hari spomenuo da želi da postane otac, Meganin glas se spustio, ukazujući na promenu osećaja od sreće do empatije.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track