HARIJA U PRODAJI POBEDILA SAMO JEDNA KNJIGA: Prinčevi memoari oborili SVETSKI REKORD! Evo koliko je primeraka prodao u JEDNOM DANU
Foto: EPA Andy Rain

OGLASIO SE IZDAVAČ

HARIJA U PRODAJI POBEDILA SAMO JEDNA KNJIGA: Prinčevi memoari oborili SVETSKI REKORD! Evo koliko je primeraka prodao u JEDNOM DANU

Pop kultura -

Memoari princa Harija pod nazivom „Spare” (Rezerva) najbrže je prodavana publicistička knjiga ikada, objavio je izdavač.

Kako se navodi, do sada prodato 400.000 primeraka tvrdih poveza, e-knjiga i audio formata, preneo je Rojters.

- Oduvek smo znali da će ova knjiga ’planuti’, ali ovo je premašilo naša najoptimističnija očekivanja - saopštio je izvršni direktor izdavačke kuće "Transvorld Penguin Random" Lari Finlej.

princ Hari
foto: Netflix / Ferrari / Profimedia

S tim u vezi, on ističe da su jedine knjige koje su prodate u većem broju u njihovom prvom danu one s drugim Harijem (Poterom) u glavnoj ulozi. Harijevi memoari, čije je izdanje na španskom jeziku greškom ugledalo svetlost dana pre nego što je planirano, zvanično je puštena u prodaju u utorak, a znatiželjni čitaoci pojurili su u knjižare da nabave svoj primerak knjige koja sadrži intimne detalje o britanskoj kraljevskoj porodici.

Knjiga je privukla pažnju širom sveta zbog Harijevih optužbi u vezi s njegovim ocem kraljem Čarlsom, maćehom Kamilom i starijim bratom, princom Vilijamom.

(Kurir.rs/ Novosti)

Bonus video:

00:07

Sajam knjiga redovi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track