ALEK BOLDVIN ODGOVARAĆE ZBOG UBISTVA! Tužilac doneo ODLUKU: Da je bilo ko od njih uradio svoj posao Halina bi danas bila ŽIVA!
Foto: EPA/John G Mabanglo, Profimedia, Shutterstock

TUGA

ALEK BOLDVIN ODGOVARAĆE ZBOG UBISTVA! Tužilac doneo ODLUKU: Da je bilo ko od njih uradio svoj posao Halina bi danas bila ŽIVA!

Pop kultura -

Prošlo je nešto više od godinu dana od kada je glumac Alek Boldvin (64) na filmskom setu rekvizitom upucao snimateljku Halinu Hačins, a kancelarija lokalnog državnog tužioca se danas izjasnila o odluci da li će glumca krivnično goniti.

Alek Boldvin i Hana Gutijerez-Rid biće optuženi za ubistvo iz nehata u smrtonosnoj pucnjavi na snimateljku "Rusta", Halinu Hačins.

Alek Boldvin, Halina Hadčins
foto: Profimedia

- Da je bilo ko od ove tri osobe, Alek Boldvin, Hana Gutijerez-Rid ili Dejvid Hols, uradio svoj posao, Halina Hačins bi danas bila živa. To je tako jednostavno - rekla je Andrea Reeb, specijalni tužilac kojeg je "DA" imenovao za slučaj.

- Dokazi jasno pokazuju obrazac kriminalnog zanemarivanja bezbednosti na setu filma 'Rust'. U Novom Meksiku nema mesta za filmske setove koji ne shvataju ozbiljno posvećenost naše države bezbednosti oružja i javnoj bezbednosti - dodala je ona.

I Boldvin i Gutijerez-Rid se suočavaju sa maksimalno 18 meseci zatvora ako budu osuđeni.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track