SLUČAJNO SE PREDOZIRAO LEKOVIMA, PRONAŠLI GA MRTVOG U STANU: Slavni glumac je MRZEO SLAVU, a njegova smrt je MISTERIJA
Foto: Toma Antonio / SGP / Profimedia

IMAO JE SAMO 28 GODINA

SLUČAJNO SE PREDOZIRAO LEKOVIMA, PRONAŠLI GA MRTVOG U STANU: Slavni glumac je MRZEO SLAVU, a njegova smrt je MISTERIJA

Pop kultura -

Na današnji dan pre tačno 15 godina preminuo je glumac Hit Ledžer. Policija ga je našla u njegovom stanu u centru Menhetna i zaključila kako se slučajno predozirao lekovima. Imao je samo 28 godina...

Hit nikada nije želeo popularnost, ali je očajnički hteo da bude glumac. I to ne bilo kakav, već najbolji. Odbijao je ponude za brojne uloge jer ih nije smatrao dovoljno dobrim.

Hit Ledžer
foto: Profimedia

- Doslovno sam jeo rezanca i vodu, samo zato što sam se držao svoje odluke. Bilo je jako teško jer ti ponude jako puno novca. Bilo bi lako reći: "Ma je*i ga, barem ću moći da živim i jedem" - ispričao je Australijanac jednom prilikom.

Bio je neverovatno predan ulogama. Radio je sve kako bi se činile što realističnijim. Glumio je Džokera u "Betmanu" Kristofera Nolana, a za tu ulogu se pripremao tako što se zaključavao u hotelsku sobu jer je mislio da će na taj način shvatiti kako je to biti lud.

Hit Ledžer
foto: Profimedia

Nikad prežaljeni glumac dobio je posthumno Oskara za tu ulogu. Nije voleo tinejdžerske uloge, a pogotovo ne titulu zgodnog, zavodljivog muškarca koju je dobio nakon filma "Deset razloga zašto te mrzim". Želeo je da ga shvataju ozbiljno.

Bio je u braku s Mišel Vilijams. Odnos im se razvijao suviše brzo, čemu je dokaz i ćerka Matilda (14), koju su dobili. Od njenog rođenja su živeli životom kakav je Hit priželjkivao. Šetali su gradom, išli u restorane... Međutim, Mišel i Hit razveli su se dve godine nakon rođenja Matilde. Krah ljubavi ga je jako pogodio, a šest meseci nakon toga je preminuo.

- Zbog posla je imao osećaj da nije otac kakvog zaslužuje njegova ćerka, niti muž kakvog zaslužuje njegova žena – rekli su prijatelji glumca.

Hit Ledžer
foto: Printscreen/Youtube

Iako su se razveli, Mišel je bila slomljena nakon njegove smrti. Mediji su je tada obletali, čekali je ispred kuće, pratili po ulici, a ona je jedino htela da priušti Matildi bezbrižno detinjstvo. Nikada nije previše govorila o ljubavi sa slavnim glumcem, ali je priznala da bila neutešna kada je napustio svet.

Mnogi kažu kako je Matilda podsetnik na pokojnog oca. Hitova sestra Kejt jedna je od poslednjih osoba koja je razgovarala s njim pre smrti, a uz Matildu i dalje oseća da je vrlo povezana s preminulim bratom.

Džoker, Hit Ledžer
foto: Profimedia

- Njihova sličnost mi je u početku bila izvor tuge. Prvih pet godina nakon što je Hit preminuo, svaki put kad bih videla Matildu, plakala bih. Sada sam srećna jer sam svesna da je to dar. Kroz Matildu i njenu energiju, imam osećaj kao da je on tu - rekla je Kejt.

Glumcu u čast snimljen je dokumentarac "Ja sam Hit Ledžer", koji je počeo da se prikazuje 3. maja 2017, a Hitovi obožavatelji dobili su još jednom priliku da ga vide na platnu u nešto drugačijoj verziji. Film se fokusirao na privatni život glumca, prikazao je njegovu skrivenu stranu.

Hit Ledžer
foto: Profimedia

Osim sestre Kejt, u filmu su o Hitu pričali Naomi Vots, Eng Li, Ben Mendelson i Emil Hirš. Dokumentarac je zapravo poklon Matildi kako bi imala priliku da vidi kakav je njen otac bio.

Ledžer je sebe opisivao kao povučenog i bolno sramežljivog pred nepoznatim ljudima. Tvrdio je kako glumeći može u svakoga da se pretvori, ali izvan scene mu je teško da bude ono što jeste.

- Volim glumu, ali smeta mi ova usr*na slava i pažnja. Nisam natprirodan. Nisam učinio nešto ekstremno i posebno da sam zaslužio tu poziciju - priznao je Ledžer jednom prilikom.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

02:01

Poznati glumac Milan Vasić posetio je KIM kao znak podrške Srbima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track