POTRAGA ZA NESTALIM GLUMCEM TRAJE 12 DANA! Otišao je na planinarenje i nije se vratio: 2 osobe su već poginule na tom mestu!
Foto: Ana M. Wiggins / Avalon / Profimedia

TUGA

POTRAGA ZA NESTALIM GLUMCEM TRAJE 12 DANA! Otišao je na planinarenje i nije se vratio: 2 osobe su već poginule na tom mestu!

Pop kultura -

Džulijan Sends, zvezda filmova "Soba sa pogledom" i "Warlock", nestao je tokom planinarenja u oblasti Mounti Bald, a njegova supruga Eugenia Citkovic ga je prijavila 13. januara.

Potraga za glumcem Džulijanom Sendsom (65) traje već 12 dana. Sends je otišao na planinarenje u južnoj Kaliforniji i od tada je nestao. Njegova porodica se sada oglasila na društvenim mrežama i objavila zvanično saopštenje u kome se zahvaljuje svima koji pomažu u potrazi za nestalim glumcem.

Džulijan Sends
foto: Ian West / PA Images / Profimedia

- Iskreno se zahvaljujemo saosećajnim članovima šerifske kancelarije okruga San Bernardino, koji koordiniraju potragu za našim voljenim Džulijanom, i svim herojskim potražnim timovima koji se bore sa teškim uslovima na zemlji i u vazduhu da dovedu Džulijana kući - navodi se u saopštenju.

Stručnjaci su već koristili helikoptere i dronove za pretragu planina. Mesto gde je glumac nestao nalazi se na samo 40 milja (oko 64 km) od centra Los Anđelesa gde glumac živi od 2020. godine.

Sends ima troje dece, a proslavio se zahvaljujući romantičnoj drami 'Soba sa pogledom' u kojoj je glumio zajedno sa Helenom Bonam Karter. Takođe se pojavio u filmovima kao što su "The Killing Fields", "Arachnophobia" i "Leaving Las Vegas". Mnogi ga pamte iz serija poput "24" i "Smallville".

U potragu se uključio i glumčev sin Henri (37), kojeg je dobio sa prvom suprugom Sarom Sends, urednicom londonskog "Evening Standard-a" i "Sandej Telegrafa".

Henri je takođe planinar, a u Los Anđeles je doleteo iz Londona i odmah je krenuo u potragu, ali je zbog vremenskih uslova morao na neko vreme da stane.

Od početka potrage, spasilačke službe i drugi uključeni u potragu pronašli su automobil za koji se veruje da pripada glumcu, koji je ostavio na parkingu pre pohoda. Uz automobil su hteli da prate njegov mobilni telefon, ali zbog lošeg signala i istrošene baterije to nije bilo moguće.

Uspeli su da na kratko dobiju signal koji je pokazao kako se glumac kretao nakon što je prijavljen nestanak. Signal je pokazao kako se glumac nalazi na vrhu planine.

Odmah nakon što je vest o glumčevom nestanku dospela u medije, njegovi brojni poznanici, kolege i prijatelji počeli su da izražavaju zabrinutost na društvenim mrežama.

Džulijan Sends
foto: BritWeek Gala / Sipa Press / Profimedia

- Ja sam slomljen. Od petka znam da je moj prijatelj Džulijan Sends nestao. On je blizak porodični prijatelj koji je oduvek bio avanturista. Sve vreme se molim - napisao je producent Kasijan Elves. Javio se i scenarista Brajan Linč, koji je radio na projektima kao što su 'Tajni život kućnih ljubimaca' i 'Minjoni':

- O, ne! Volim Džulijana Sendsa! Nadam se da će ga uskoro pronaći.

Dve osobe su već poginule na istom području u poslednjih nekoliko dana. Majka četvoro dece, Kristal Pola Gonzales, koju prijatelji opisuju kao kraljicu plesa i penjanja po stenama, okliznula se i pala. Nekoliko dana nakon Božića, pao je i 43-godišnji Džeret Čoi, koji je pronađen dva dana kasnije.

Policija već neko vreme upozorava ljude da se zbog snega i nevremena i nepredvidivog terena ne upuštaju u ova teško dostupna mesta.

Sends je rođen u Zapadnom Jorkširu 4. januara 1958. Karijeru je započeo igrajući sporedne uloge, a 'Soba sa pogledom' bila mu je prva glavna uloga u karijeri. Usledili su brojni televizijski i pozorišni projekti.

(Kurir.rs/večernji.hr)

Bonus video:

01:51

DRAGAN BJELOGRLIĆ ZA KURIR TV! Glumac o večnosti KULTNE SRPSKE SERIJE: Živim to i dalje na neki čudan način

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track