MNOGI OPTUŽUJU ČARLSA DA JE ZBOG OVOGA IZDAO KRALJICU: Napravio ŠOK POTEZ, a svi misle da je ONA u sve UMEŠALA PRSTE! (FOTO)
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

NOVI KRALJ POD LUPOM

MNOGI OPTUŽUJU ČARLSA DA JE ZBOG OVOGA IZDAO KRALJICU: Napravio ŠOK POTEZ, a svi misle da je ONA u sve UMEŠALA PRSTE! (FOTO)

Pop kultura -

Kralj Čarls III promenio je način komunikacije koji je pre koristila kraljica Elizabeta II. U četvrtak je kralj Čarls dao dve izjave na Instagramu, Tviteru i Fejsbuku sa zvaničnih računa britanske kraljevske porodice, poslavši poruke s redizajniranom grafikom.

Kao što se vidi u izvorima vesti, nova grafika sadrži plavi tekst na beloj pozadini s vodenim žigom kraljevskog grba Ujedinjenog Kraljevstva. Izjave su bile odlomci poruka koje je poslao pakistanskom predsedniku nakon smrtonosnog bombaškog napada u Pešavaru u Pakistanu i reči podrške onima koji su pogođeni razornom poplavom na Novom Zelandu.

Do sada je kralj Čarls davao izjave s istom mornaričkom grafikom koju je koristila kraljica Elizabeta. Stari dizajn sadržao je veliki beli tekst s malim kraljevskim grbom u donjem levom uglu.

Nakon svoje majke kao monarha, Čarls je koristio svoj kraljevski potpis , "Charles R." Slovo "R" označava "Rex", što na latinskom znači "kralj". Tokom svoje rekordne vladavine, kraljica Elizabeta potpisivala bi zvanične komunikacije kao "Elizabeth R".

Nova grafika nije jedini način na koji kralj Čarls osvežava stranice kraljevske porodice na društvenim mrežama. U jesen je kabinet suverena započeo seriju pod nazivom "Kraljevska nedelja", deleći fotografije i kratke sažetke o poslednjim angažmanima kralja, kraljice Kamile, princa Vilijama, Kejt Midlton i ostalih članova kraljevske porodice.

Prošle nedelje je Čarlsov kabinet pokrenuo sat za odbrojavanje do njegovog krunisanja u maju. Mnogi smatraju da su te promene direktan uticaj Kamile.

kralj Čarls, Kamila Parker Bouls, kraljica Elizabeta
foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Podsetimo, iako je kraljica Elizabeta jednom izjavila da Kamilu Parker vidi kao kraljicu budućnosti, istina o njihovoj vezi mnogo je drugačija. Njeno veličanstvo navodno nikada nije prihvatilo drugu ženu svog sina, a glavni razlog je taj što je vojvotkinja od Kornvola "ukrala vreme koje je Čarls trebao da provede sa svojim sinovima".

"Mislim da je njihov odnos sada topao, ali nije uvek bilo tako", piše Peni Džunor u svojoj knjizi "Prince William: Born to Be King" (Princ Vilijam: Rođen da bude kralj). Kraljica je takođe smatrala da je Kamila nedostojna krune zbog brojnih ljubavnih veza koje je imala pre nego što je zavela Čarlsa. Takođe, zasmetalo joj je i poreklo, odnosno činjenica da ne potiče iz aristokratske ili barem ugledne porodice.

princ Hari, kralj Čarls, Kamila Parker Bouls
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

"Kraljica je insistirala da Kamila nestane iz Čarlsovog života i pre Dajanine smrti", otkrila je jednom prilikom Peni Džunor, dok je njen lični sekretat, Sir Robert Felous, inače suprug Dajanine sestre, snažno učvrstio njenu poziciju. "Svesno ili ne, Kamila je bila odgovorna za sve katastrofe koje su zadesile Čarlsa otkako se oženio, a kraljica to ne oprašta", zaključila je Peni.

Kralj Čarls i kraljica Kamila biće krunisani na ceremoniji u Vestminsterskoj opatiji 6. maja.

Princ Čarls, Kamila Parker Bouls
foto: EPA

"Služba će odražavati današnju ulogu monarha i gledati prema budućnosti, dok će biti ukorenjena u dugogodišnjoj tradiciji i raskošima", rekli su dvorjani. Nakon službe, kralju Čarlsu i kraljici Kamili pridružiće se članovi kraljevske porodice u većoj krunidbenoj povorci nazad u Bakingemsku palatu, gde će se svi pojaviti na kultnom balkonu po prvi put od prestola.

Sledećeg dana, krunidbeni koncert prenosiće se uživo iz dvorca Vindsor. Na događaju će nastupiti "globalne muzičke ikone i savremene zvezde", uz podršku orkestra svetske klase i plesača.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja