MEGAN I HARI MORAJU NA SUD ZBOG SVOJIH REČI: Tužio ih BLIZAK ČLAN PORODICE, a evo šta će morati da DOKAŽU i kolika je KAZNA
Foto: Printscreen/Netfliks

TRAŽI IZVINJENJE

MEGAN I HARI MORAJU NA SUD ZBOG SVOJIH REČI: Tužio ih BLIZAK ČLAN PORODICE, a evo šta će morati da DOKAŽU i kolika je KAZNA

Pop kultura -

Princ Hari dobiće poziv za svedočenje na sudu. Polusestra njegove supruge Megan, Samanta Markl podigla je tužbu za klevetu protiv Megan. Naravno, pred sudiju bi trebalo da izađe i sama Megan.

Samanta Markl od početka sapunice "Megan se udaje za Vindsora" ima zategnut odnos sa 17 godina mlađom sestrom, kao uostalom i cela porodica Markl tj. očeva strana njene porodice.

Prema pisanju britanskog i američkog medija, Samanta je još u petak predala papire na sud, u kojima traži da odbegli princ i njegova supruga u sudnici odgovore na niz pitanja, te želi da dokaže da je Megan iznela niz "lažnih i zlonamernih izjava" tokom čuvenog intervjua koji je par napravio u martu 2021. s Oprom Vinfri.

Samanta Markl
foto: Profimedia, EPA/Neil Hall

Tužiteljka u zahtevu traži da par bude saslušan istog dana, ali u odvojenim razgovorima koji se snimaju.

A prema pisanju The Mirrora, nezadovoljna Samanta želi da vojvotkinje od Saseksa dobije čak 38 priznanja tokom izlaganja.

Ne samo da želi da Megan prizna kako je lagala o njihovom odnosu i odrastanju da bi svetu bolje prodala priču "od trnja do zvezda" ili ("od siromašnog predgrađa do dvora") nego i želi da Megan povuče sve optužbe protiv kraljevske porodice, te da jasno i glasno kaže "Kraljica Elizabeta nije bila rasistkinja" i "Kralj Čarls nije rasista".

0478926863, Samanta Markl
foto: Profimedia

Ona optužuje polusestru, da skriva dokaze i opstruira sve pokušaje da javnost sazna istinu.

I Tomas Markl, njihov zajednički otac, trebao bi da svedoči na suđenju, kao i bivši zaposleni kraljevske porodice Džejson Knauf, zatim Samantina ćerka Ešli Hejl (koja, inače, ima bolji odnos s Megan nego s majkom), te stručnjak za sajber sigurnost, Kristofer Bouzi.

Odnosi sestara bili su zategnuti i pre nego što su Megan i Hari štošta rekli u intervjuu koji se danas čini poput mlake vodice naspram prinčeve biografije. Megan je više puta optužila sestru (kao i oca i brata) da su prodavali priče britanskim tabloidima s kojima Saseksovi vode neprekidnu borbu.

Megan Markl, Samanta Markl
foto: Profimedia, PrintScreen

Samanta je uložila tužbu od 75.000 dolara nakon što je Megan u razgovoru s Oprom rekla da je odrasla kao jedinica, te da je lagala o tome kada su se ona i Samanta poslednji put videle. A to je, tvrdi se u tužbi, Samantu Markl izložilo "poniženju i mržnji". Ona ne želi da odustane od borbe s parom posebno zato što oni nastavljaju da "proizvode sadržaj", pišući knjige i snimajući serije. Prošlog meseca ona je Harija nazvala "emocionalno nerazvijenim".

Samanta Markl
foto: Profimedia

Sud je odredio medijatora u pokušaju da se izbegne suđenje, ali po svemu sudeći, Megan pokušava da učini sve da slučaj bude odbačen zbog neutemeljenosti optužbi. Njeni advokati tvrde kako Samantine primedbe "nemaju mesta na ovom ili bilo kom drugom sudu", jer se od porote traži da se bavi definisanjem značenja "bliskog odnosa".

- Ona traži od suda da odluči da li su ona i Megan ikada bile bliske, koliko puta su im se putevi susreli u odraslom dobu, te da li je Meganin osećaj da je odrasla kao jedinica, pogrešan ili ispravan. - rekli su Meganini advokati.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

03:21

PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track