ĐURA I MORNARI ODRŽAĆE KONCERT NA DAN ZALJUBLJENIH: Publici su obećali spektakuralnu noć koja će se preliti kao krem sa zvezdama
Foto: Privatna arhiva

slave ljubav

ĐURA I MORNARI ODRŽAĆE KONCERT NA DAN ZALJUBLJENIH: Publici su obećali spektakuralnu noć koja će se preliti kao krem sa zvezdama

Pop kultura -

Bend Đura i Mornani prirediće koncert povodom Dana zaljubljenih 14. februara u Dorćol Platzu u Beogradu. Publici su obećali spektakularnu noć koja će se preliti kao krem sa zvezdama.

Više od dvadeset godina stvaraju magiju, poeziju pretvaraju u note, svojevremeno stvorili su i umetničko avangardni pokret, sa konceptualnim art nastupima u klubovima i pozorišnim koncertnim perfomansom.

bend Đuro i mornari, Đuro i mornari
foto: Privatna arhiva

Latino balkanska muzika sa beogradskim prizvukom je sve što vam treba 14. februara, onda kada slavimo ljubav i romantiku u najčistijem obliku.

U prvoj postavi u bendu su svirali Mladen Arsenijević-Arsa (gitare), Radovan Popović (saksofon), Goran Rakočević Kiki (bas), Ratko Ljubičić Rale (bubnjevi) i specijalni gost na harmonici Miško Plavi. Bend “Djura i Mornari” snimio je u pomenutoj postavi dva albuma “Mediteran” i “Tropikalizam”. Muzika sa albuma “Mediteran” 1997. godine, izdat za “PGP RTS” korišćena je u radio drami “Balada o unutrašnjem moru”, Radio Beograda.

bend Đuro i mornari, Đuro i mornari
foto: Privatna arhiva

Bend “Djura i Mornari”, nastupao je vrlo uspešno na brojnim koncertima u Srbiji, kao i na festivalima: “West Ritam Festivalu” 1999. u Beogradskom Sava centru (isto veče kada je svirao i bend “Kubanizmo” sa Kube), Zrenjaninskim danima Piva 2003. godine, “Beer Festu” 2007. godine u Beogradu, te kao predgrupa zagrebačkom bendu “Kubizmo” na “Alter glob festu” 2007. godine u beogradskom SKC-u. Napravili su himnu beogradskog maratona “Trči, trči ,Beograde” i nastupili na manifestaciji “Maraton nad Beogradom” 2003. godine.

bend Đuro i mornari, Đuro i mornari
foto: Privatna arhiva

Od 2011. godine u postavi su Boris Djurić (bas), Radivoje-Rale Bojanovski (gitara), Dejan Resanović-Deki (harmonika) i Nikola Djokić (bubnjevi). Kao specijalni gosti sa bendom nastupaju i: Srdjan Tanasković-Srki (klavijature) i Miloš Djurić-Vudi (timbalesi).

Djura sa svojim Mornarima, neprekidno nastupa po raznim klubovima u Beogradu i širom Srbije, više od dvadeset godina.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:00

NIKAD EMOTIVNIJE NA ZAJEČARSKOJ GITARIJADI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track