HARI STAJLS JE APSOLUTNI POBEDNIK BRIT NAGRADA: Muzičar koji voli da nosi ŽENSKU ODEĆU dirnuo govorom, evo kome se obratio
Foto: Matt Crossick / PA Images / Profimedia

OBELEŽIO GODINU

HARI STAJLS JE APSOLUTNI POBEDNIK BRIT NAGRADA: Muzičar koji voli da nosi ŽENSKU ODEĆU dirnuo govorom, evo kome se obratio

Pop kultura -

Britanska pop zvezda Hari Stajls bio je apsolutni pobednik subotnje dodele Brit Awards-a, osvojivši sve četiri nagrade za koje je nominovan, uključujući nagradu za izvođača godine.

Na dodeli britanskih muzičkih nagrada u londonskoj O2 Areni Stajls je nagrađen za album godine "Harry's House", pesmu godine "As It Was", izvođača godine i najbolju pop/R&B izvedbu.

"Ova je noć za mene bila stvarno, stvarno posebna i nikad je neću zaboraviti", izjavio je Stajls, koji je prošle nedelje već ovenčan američkom muzičkom nagradom Gremi.

Hari Stajls
foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Stajls se takođe zahvalio svojim bivšim kolegama iz benda One Direction i time sve dirnuo, rekavši kako bez njih ne bi bio tu gde je.

Ženski indi rok bend Wet Leg bili su drugi veliki pobednici večeri, jer su hitmejkeri "Chaise Longue" nagrađeni za najbolju britansku grupu i najboljeg novog izvođača. Izgubili su, međutim, od The 1975 u kategoriji Alt/Rock (o kojoj odlučuju fanovi) i od Stajlsa u kategoriji Album godine.

Od prošle godine uvedene su rodno neutralne kategorije za izvođača godine i međunarodnog izvođača godine, umesto pređašnjih kategorija u kojima su se birali najbolji izvođači u muškim i ženskim kategorijama.

Bijonse
foto: CBS / Planet / Profimedia

Međutim, u kategoriji "izvođača godine" svi nominovani bili su muškarci - pevači Stajls i Džordž Ezra, reperi Stormzi i Central Si, kao i di-džej i producent Fred Agen - što je razljutilo mnoge u industriji i na društvenim mrežama.

Drugu rodno neutralnu nagradu za međunarodnog izvođača godine osvojila je američka zvezda Bijonse, koja je nagrađena i za međunarodnu pesmu godine, za "Break My Soul".

Bijonse nije došla na dodelu nagrade, ali se publici obratila putem video-poruke kako bi prihvatila nagrade. Zahvalila se svojim fanovima u Britaniji i završila govor porukom - "Vidimo se na turneji!"

Što se tiče ostalih dobitnika britanskih muzičkih nagrada, engleski pop rok bend The 1975 osvojio je nagradu za najbolju rock/alternativnu izvedbu, najbolja međunarodna grupa je Fontaines DC, zvezdom u usponu proglašen je britanska R&B devojačka grupa Flo, za najbolju plesnu izvedbu nagrađena je Beki Hil, a 23-godišnji reper Aitch odneo nagradu za najboljeg hip-hop/grajm/rep izvođača.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

00:31

CELA SALA UZDISALA JE ZA EMINOM JAHOVIĆ: Pevačica ne zna gde će pre, EVO kako se obukla za MAC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track