SRCE DA SE SKAMENI OD TUGE! POTRESNI DETALJI O BRUSU VILISU: Pucao na koleginicu, gubio se i stalno pitao gde je i šta radi
Foto: Vertical Ent / Planet / Profimedia

tuga

SRCE DA SE SKAMENI OD TUGE! POTRESNI DETALJI O BRUSU VILISU: Pucao na koleginicu, gubio se i stalno pitao gde je i šta radi

Pop kultura -

U poslednjih godinu dana priča o Brusu Vilisu je dobila neočekivani i tužni obrt, iako se godinama unazad šuškalo da ima nekih zdravstvenih problema. Mnogi su ostali zatečeni tim vestima jer je glumac bio jedan od omiljenih akcionih heroja.

Prošlog marta njegova porodica objavila da boluje od afazije, a sada su objavili i da ima demenciju.

Brus Vilis
foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Sada strani mediji pišu da pad Brusa Vilisa na filmskim setovima događao godinama ranije pre nego što su doktori dali konačnu dijagnozu. Naime, 3 godine pre nego što se povukao iz sveta glume, Brus Vilis je snimio 22 niskobudžetna filma, a mnogi od zaposlenih na setovima su počeli da shvataju da se nešto dešava sa njim i sada su progovorili o tome, piše Daily Mail.

HARD KILL

Akciona zvezda je navodno pogrešno pucala tokom snimanja filma 2020. i trebao mu je neko da mu čita tekst kroz slušalicu dok su mu se simptomi pogoršavali. Na setu filma "Hard Kill" reditelji koji su radili s glumcem videli su znakove potencijalnog kognitivnog pada. Prema tvrdanjama najmanje dvoje kolega, pogrešno je opalio pištolj napunjen ćorcima, odnosno pucao je u pogrešnom smeru.

Brus Vilis
foto: Profimedia

Naime, u tom filmu, u januaru 2020., glumica Lala Kent trebalo je da glumi Vilisovu ćerku, a u jednoj sceni je njegov lik trebao da uskočiti i zaštiti je od zlikovaca. Vilis je trebao da izgovori rečenicu koja je bila znak Lali da se sagne pre nego što je opalio iz pištolja. Ali umesto toga, tvrde izvori, Vilis je pucao iz pištolja pre nego što je to izgovorio, a glumica se nije sagla.

Ipak, na setu niko nije povređen, kako je pričao producent film i osporio tu tvrdnju, a i oružar sa seta kasnije je demantova tvrdnje da je bila reč o "opasnoj" situaciji.

Bruce, koji je glumio u više od 70 filmova otkako je započeo karijeru, povukao se iz glume prošle godine jer je započeo svoju borbu s bolešću zbog koje su mu se kognitivne sposobnosti pogoršale. Poslednjih nekoliko godina njegov menadžment pobrinuo se da snimanja filmova traju najviše dva dana, od čega bi često zbog narušenog zdravlja radio samo četiri sata.

Brus Vilis, Ema Heming
foto: Printscreen/Instagram

WHITE ELEPHANT (BELI SLON)

Stanje koje se polako pogoršavalo, zbog čega je često delovao zbunjeno, uvidelo se na setu ovog niskobudžetnog filma.

Na snimanju "White Elephant" navodno je kolege na setu pitao: "Znam zašto si ti tu i znam zašto si ti tu, ali zašto sam ja?"

"White Elephant" je režirao Džesi Vi Džonson 2021., koji je radio s glumcem pre nekoliko decenija dok je Vilis još bio kaskader. Režiser je rekao i da neće snimati nastavak ovog filma.

"Bio je samo marioneta, govorili su nam da najpre snimimo to što on ima i da ga pustimo ranije kući", prisetili su se zaposleni filmskih setova za LA Times.

"Svi smo mi obožavaoci Brusa Vilisa, a ta uloga u "White Elephantu" se činila pogrešnom i kao veoma tužan kraj jedne neverovatne karijere, one u kojoj se nitko od nas nije osećao prijatno", zaključio je Džesi.

"Bilo je jasno da on nije Brus kakvog sam se sećao", rekao je on.

Brus Vilis
foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Inače, Vilis je na setu često imao pratnju, a njegov dugogodišnji pomoćnik Stiven Džej Ids bio je plaćen, tvrde izvori, do 200.000 dolara po filmu da ga čuva. Na snimanju Open Sourcea glumac Adam Huel Poter zarađivao je do 4150 dolara nedeljno da čita scenario Vilisu u slušalicu.

"Čini se da moramo da smanjimo Brusov broj stranica za otprilike pet stranica", rekao je reditelj Majk Burns u i-mejlu scenaristu u junu 2020.

Brus Vilis
foto: Printscreen/Instagram

"Moramo malo i da skratimo njegove dijaloge, da smanjimo monologe i slično", dodao je. Prema LA Timesu, Villis je za dva dana rada na setu plaćen 2 miliona dolara.

Akcione scene ili delove koji su zahtevali kaskadere često je izvodio dubler umesto Vilisa.

Brojne slavne ličnosti su pružile podrušku glumcu u borbi protiv afazije i demencije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:14

GLUMAC I GLUMICA U KVIZU NA KAKAV NISTE NAVIKLI! Pogledajte njihove odgovore, NA PRVOM JE VEĆ KRENULO ZNOJENJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track