LEKARI SU MOGLI SAMO DA KONSTATUJU SMRT! Život legendarnog Džona Travolte obeležile su tragedije: Ovi gubici jako su ga pogodili!
Foto: Profimedia

TUGA

LEKARI SU MOGLI SAMO DA KONSTATUJU SMRT! Život legendarnog Džona Travolte obeležile su tragedije: Ovi gubici jako su ga pogodili!

Pop kultura -

Holivudski glumac Džon Travolta proslavio je 69. rođendan, a uz mnoge filmske uspehe, njegov život su obeležile i porodične tragedije.

Kada je imao 17 godina, napustio je školu i preselio se u Njujork da nastavi glumačku karijeru. Prvu ulogu dobio je u mjuziklu 'Briljantin', sa kojim je otišao na turneju. Travolta je jednu od najvažnijih uloga u karijeri ostvario filmskim mjuziklima 'Groznica subotnje večeri' i 'Briljantin', a 'Groznica subotnje večeri' mu je doneo nominaciju za Oskara u kategoriji za najboljeg glumca. Tada je imao samo 24 godine.

Džon Travolta
foto: Profimedia

Posle niza neuspešnih uloga, na listu najboljih i najcenjenijih glumaca vratio ga je film 'Pulp Fiction' reditelja Kventina Tarantina (58), za koju je dobio nominaciju za Oskara u kategoriji najboljeg glumca.

Pored glume, Travolta gaji i strast prema letenju, pa je sa 15 godina naučio da upravlja avionom, a prvu licencu dobio je sa 24 godine.

- Avijacija me je uvek spasla od tužnih misli - priznao je Travolta i dodao da ga pogled na red letenja uvek razveseli. Glumac ima privatnu pistu na Floridi i poseduje više od sedam aviona, uključujući tri aviona Gulfstrim, Boing 707, Bombardier Čelendžer 601 i Boing 727.

Godine 1992. upravljao je avionom u kome je otkazala sva elektronika. Tada je leteo sa svojom porodicom i morao je da prinudno sleti u Vašington, DC. Umalo se sudario sa komercijalnim avionom tokom poletanja. Na sreću, uspeo je da sleti bez pada.

Džon Travolta
foto: Profimedia

Tokom detinjstva, roditelji su ga odgajali kao rimokatolika, ali je kasnije prešao na sajentologiju. Časopis Tajm objavio je priču pod nazivom „Uspešni kult pohlepe i moći“ u kojoj se tvrdi da se Travolta plaši da napusti sajentološku crkvu kako ne bi otkrio detalje o njegovom privatnom životu, uključujući i činjenicu da je gej.

Travolta je prvo dete, sina Džeta, dobio sa suprugom Keli Preston u aprilu 1992. Nažalost, izgubili su ga 2009. kada je imao samo 16 godina. Bili su na porodičnom putovanju na Bahamima, Džet je imao napad dok je bio u kadi. Onda je udario glavom o ivicu.

Domar ga je pronašao kako bez svesti leži u kupatilu. Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu, gde je konstatovana smrt. Imao je napade od rođenja, bio je autističan, imao je epilepsiju i Kavasaki sindrom.

Džon Travolta, Sin
foto: Profimedia

Nešto više od godinu dana nakon tragedije u kojoj su izgubili sina, Džon i Keli su 2010. dobili još jedno dete, sina Bendžamina. Glumac je jednom rekao da im je njegov sin pomogao da se oporave od tragičnog gubitka.

Ipak, niz tragičnih događaja se nastavio. 2020. i njegova supruga Keli umrla je u 58. godini od raka dojke. Lečena je u tajnosti, imala je podršku najbližih prijatelja i rođaka, ali je bolest bila jača. Par ima i ćerku Elu (22) koja je, kao i njeni roditelji, odlučila da se bavi glumom.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

02:45

DŽON TRAVOLTA I OLIVIJA NJUTN DŽON PEVAJU HIT IZ BRILJANTINA Ni posle 32 godine ništa se nije promenilo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track