DECA HARIJA I MEGAN MARKL ZVANIČNO POSTALI PRINC I PRINCEZA: Par krstio ćerku, ali su ONI odbili da dođu na svečanost! (FOTO)
Ilustracija, Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

neverovatno

DECA HARIJA I MEGAN MARKL ZVANIČNO POSTALI PRINC I PRINCEZA: Par krstio ćerku, ali su ONI odbili da dođu na svečanost! (FOTO)

Pop kultura -

Princ Hari i Megan Markl počeli su da koriste titule princa i princeze za svoju decu Arčija i Lilibet, potvrdio je izvor za britanske medije. Objava je došla nakon što je par potvrdio da su krstili kćerkicu kao princezu Lilibet Dajanu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Mogu da potvrdim da je princeza Lilibet Dajana krštena ovog petka, 3. marta u Los Anđelesu’, rekao je portparol Megan i Harija.

Krštenje je, kako prenosi britanski Mirror, obavljeno privatno u njihovom domu u Kaliforniji, a nije mu prisustvovao ni jedan drugi član kraljevske porodice, iako su navodno bili pozvani.

Kamila Parker Bouls, kralj Čarls
foto: GEORGE ROGERS-POOL / Sipa Press / Profimedia

Princ je u jednom ranijem intervjuu naglasio da bi voleo da njegova deca imaju dobar odnos s njegovom porodicom, ali da isto tako želi porodicu, a ne instituciju.

"Daily Mail" navodi da je tajnom krštenju bilo prisutno između 20 i 30 prijatelja slavnog para među kojima je bio i Lilibetin kum, milijarder i glumac Tajler Peri. Kum je na krštenje je došao privatnim avionom i sa celim pevačkim skupom. Kraljevski par je u posebno je dobrim odnosima sa glumcem, pre nego što su kupili svoj američki dom živeli su upravo u Perijevoj kući.

Izvor je za Mirror otkrio da je kralj Čarls bio obavešten da Hari i Megan imaju nameru da koriste titule za svoju decu.

"Određeni razgovori su bili obavljeni pre objavljivanja današnjih vesti o krštenju", navodi izvor.

Da podsetimo, Lilibet i Arči titule nisu dobili prilikom rođenja jer su tad bili "samo" praunuci vladarke, ali posle kraljičine smrti i Čarlsovog preuzimanja titule postali su unuci vladara što znači da su automatski dobili titule princa i princeze, bez obzira na to koristili njihovi roditelji svoje titule ili ne.

Ovo je pravilo uspostavio još kralj Džordž V, deda kraljice Elizabete II 1917. godine.

princ Hari, Megan Markl
foto: The Daily Stardust / ShotbyNYP/MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Britanski mediji pišu da Hari i Megan nisu automatski hteli svojoj djeci da oduzmu titule, već su navodno odlučili da čekaju da oni sami odluče o tome kad odrastu.

Čarls pak, prenose, nije odlučio o tome hoće li dozvoliti da njegovo dvoje najmlađih unuka koriste svoje titule pa je navodno čekao s tom odlukom do objave Harijevih memoara "Spare" piše Story.hr.

princ Hari, intervju, Anderson Kuper
foto: Printscreen/Youtube/CBS

Inače, Megan je u zloglasnom intervjuu kod Opre tvrdila da Arči nije dobio titulu princa zbog svoje rase, što je neistina.

Dečak je bio rođen kao sedmi u liniji nasleđivanja prestola, a pravila nalažu da, budući da nije prvorođeni sin budućeg kralja (kao što je slučaj s princem Džordžem), nije automatski imao pravo na tu titulu.

titule, red nasleđivanja
foto: Printscreen/royal.uk

Daily Mail je naveo da je službena internet stranica kraljevske porodice dopunjena njihovim titulama, odnosno da će Harijevu i Meganinu decu tamo takođe nazvati princem i princezom dok je do sad stajalo "Miss" i "Master" Arči Mauntbaten Vindzor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track