PRVI PUT OD 1961. GODINE TEPIH NA OSKARIMA NEĆE BITI CRVEN! Ljudima pala vilica na pod kada su videli koja BOJA će je zameniti
Ilustracija, Foto: Mike Baker / Avalon / Profimedia

hm

PRVI PUT OD 1961. GODINE TEPIH NA OSKARIMA NEĆE BITI CRVEN! Ljudima pala vilica na pod kada su videli koja BOJA će je zameniti

Pop kultura -

Prvi put od 1961. godine tepih dodele Oskara neće biti crven. Kako prenose strani mediji, u sredu su ispred Dolbi teatra u Holivudu radnici koji rade na pripremama ovogodišnje dodele Oskara razmotali tepih boje šampanjca, dok je domaćin 95. dodele, komičar i voditelj Džimi Kimel razgovarao s novinarima.

"Mislim da odluka da umesto crvenog tepiha stavimo tepih boje šampanjca pokazuje koliko smo uvereni da neće biti prolivene krvi", našalio se Kimel.

Dolbi teatar, tepih
foto: Mike Baker / Avalon / Profimedia

Odluku o promeni boje doneli su kreativni konsultanti Lisa Love, dugogodišnja saradnica Voga, i Raul Avila, kreativni direktor glamurozne Met Gale u Njujorku. Ove godine će tepih biti delimično prekriven kako bi zaštitio zvezde i kamere od vremenskih nepogoda, ali i kako bi dolaske pretvorio u večernji događaj.

Crveni tepih Oskara datira iz 1961. godine, kada je 33. dodela održana u Santa Monika "Civic Auditorium", ali šira javnost crveni tepih u punom sjaju na televiziji nije videla sve do 1966. godine, kada je dodela Oskara prvi put emitovana u boji.

Oskar, nije crveni tepih, tepih
foto: AMPAS/ZUMA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ovogodišnja dodela Oskara počinje u ponedeljak u 2 sata ujutro prema našem vremenu, a to je 20 časova po zapadnom, odnosno prema lokalnom vremenu u Los Anđelesu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:43

ZATVARALI SU ME U SOBU, A JA SAM BEŽAO KROZ PROZOR! Glumac se dotakao mlađih dana: Nastavnici su me ČUPALI ZA UŠI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track