LUK BLEK ZAPOČEO EVROVIZIJSKU TURNEJU: Ovo je PRVA DRŽAVA koju je naš predstavnik posetio!
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

krenula je evrovizijska groznica

LUK BLEK ZAPOČEO EVROVIZIJSKU TURNEJU: Ovo je PRVA DRŽAVA koju je naš predstavnik posetio!

Pop kultura -

Prošlo je nedelju dana od kada je Luk Blek odneo pobedu na "Pesmi za Evroviziju 2023", a sad je započeo svoju evrovizijsku turneju i prva stanica mu je Švedska.

Predstavnik Srbije, nakon pobede na našem nacionalnom izboru, koje se ove godine u javnosti pominje kao jedno od najinteresantnijih, dobio je poziv od OGAE Švedska da nastupi na koncertu povodom velikog finala "Melodifestivalena".

Tokom dana, odmah po sletanju u Stokholm, Luka je imao priliku da razgovara sa akreditovanim novinarima koji su u velikom broju bili zainteresovani za njega i pesmu "Samo mi se spava", koja se već izdvojila kao drugačija, neočekivana i mistična, a Srbija kao zemlja koja, po mišljenju mnogih novinara, na Evroviziju uvek šalje "nešto drugačije".

Nakon dvočasovnog razgovora sa medijima, delagacija Srbije uputila se na tonsku probu u "Nalen", elegantnu zgradu iz 19. veka, čiji se prostor često koristi za koncerte i konferencije.

Sat vremena nakon ponoći, kao poslednja numera i kruna večeri, pred uzavrelom publikom u rasprodatoj dvorani u Stokholmu, Luk Blek izveo je prvi put "Samo mi se spava" pred evrovizijskom publikom, koja ga je, reklo bi se po njihovim reakcijama, odmah zavolela. A čulo se i poneko "biti zdrava, biti zdrava", jer evrovizijska publika ne zaboravlja svoje omiljene zvezde i njihove pesme.

Velika podrška na početku i skandiranje u toku pesme, i još veći aplauz na kraju, mogu da nam nagoveste da je Lukina pesma jedna od onih o kojima će se pričati tokom Pesme Evrovizije u Liverpulu.

Na poziv organizatora, Luk Blek će finale "Melodifestivalena" pratiti uživo iz "Frends arene", što će biti još jedna prilika za upoznavanje sa fanovima i internacionalnim medijima.

(Kurir.rs/RTS)

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track