"MALO JE PREVIŠE ZA MOJ UKUS" Jelača: Iznenađen sam događajem koji je obeležio ovu godinu! Ne može da prođe bez toga (VIDEO)
Dejan Jelača sa dodele Oskara, Foto: Kurir Televizija, EPA/John G Mabanglo

dodela oskara za najbolji film

"MALO JE PREVIŠE ZA MOJ UKUS" Jelača: Iznenađen sam događajem koji je obeležio ovu godinu! Ne može da prođe bez toga (VIDEO)

Pop kultura -

Kada pominjemo prestižne filmske nagrade, Američka Akademija filmskih umetnosti i nauke upravo je dodelila Oskare, na 95. ceremoniji u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu. Rano jutros, po srednje-evropskom vremenu završena je ubedljivo najbolja ceremonija dodele.

Oskar, nagrada, priprema
foto: Mike Baker / Avalon / Profimedia

Brendan Frejzer, čija je karijera imala i meteorski uspeh i polu-mračnost, proslavio je svoj možda najbolji čas u nedelju, osvojivši Oskara za glavnog glumca za svoju ulogu u filmu „Kit“.

"Dakle, ovako izgleda multiverzum!" Frejzer je izjavio u svom govoru na dodeli, zahvalivši se svom direktoru Darenu Aronofskom što mu je „bacio kreativni spas". Frejzerov put do Oskara počeo je sa šestominutnim ovacijama za njegov transformativni nastup u filmu Darena Aronofskog na njegovoj premijeri na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji prošlog septembra.

O svemu više zna glumac, Dejan Jelača koji se javio iz SAD.

Koji je najbolji film, najbolja režija, ženska i muška uloga, kao i najbolja sporedna ženska uloga Jelača je otkrio u nastavku.

- Potpuna dominacija ovog Oskara i očekivano i zasluženo je. Ono gde sam najsrećniji jeste za glavnu mušku ulogu, to je Brendan Frejzer, za film "Kit". Ovo je njegova prva nominacija za Oskara - rekao je i dodao:

- Ljubitelji muzike mogli su da uživaju u muzici Rijane, Lejdi Gage, i Lenija Kravica na dodeli Oskara. Mnogo iznenađenja je bilo ove godine. Ja sam iznenađen što je ovaj film pobrao sve te nagrade. Možda je malo previše za moj ukus. Ono što je novo je da je napravljen krizni štab prvi put u istoriji Oskara. Obezbeđenje je stajalo sa strane i iza scene, za sprečavanje mogućih incidenata.

03:50

Dejan Jelača sa dodele Oskara

- Ono što će možda obeležiti ovu godinu, i ono što pišu američki mediji je da je najbolji dokumentarni film koji je dobio nagradu film "Navaljni" posvećen ruskom opozicionaru, kome je ruski režim sudio i presudio i čovek je u zatvoru trenutno u Rusiji. Reditelj je u govoru Putina nazvao diktatorom. Ne može Oskar da prođe bez toga - rekao je, a uz primedbu voditeljke Olje Lazarević, da bi bilo previše da je i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prisustvovao, Jelača se uz smeh složio, rekavši:

- Bilo bi mnogo da je i on prisustvovao.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track