OSVOJIO OSKARA, PA SE VRATIO U KAFIĆ DA RADI: Glumac s Daunovim sindromom je NAJSKROMNIJA filmska zvezda! Svi mu skidaju kapu
Foto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

PRIZEMAN

OSVOJIO OSKARA, PA SE VRATIO U KAFIĆ DA RADI: Glumac s Daunovim sindromom je NAJSKROMNIJA filmska zvezda! Svi mu skidaju kapu

Pop kultura -

"An Irish Goodbye" osvojio je Oskara za najbolji kratkometražni igrani film, a zvezda filma, Džejms Martin, ostao je neobično skroman i prizeman nezavisno od osvojene slatne statue.

Iako je film doživeo ogroman uspeh, Martin se nakon snimanja vratio svom poslu u kafiću. On već neko vreme radi u Starbaksu u Belfastu i uprkos tome što je doživeo glumački uspeh, nije promenio svoj posao. Osim u Starbaksu, Martin radi i kao kuvar u jednom italijanskom restoranu. Objasnio je da je odlučio da ostane na svom starom poslu, jer je "lepo ostati prizeman i biti uslužan prema kupcima", kao i zato što je dugo vremena obavljao taj posao.

Martin je bio deo i jednog od najdirljivijih trenutaka ovogodišnje dodele Oskara. Naime, kada se ekipa filma "An Irish Goodbye" popela na scenu da preuzme nagradu, producent filma Tom Berkli je spomenuo da glumac slavi rođendan, a Džejms je tada dobio proslavu rođendana za pamćenje. Svi ljudi u prostoriji pevali su mu rođendansku pesmu.

Inače, Džejms je rođen s Daunovim sindromom, a njegov otac Ajvan Martin je nakon dodele otkrio kako su mu doktori rekli da možda nikada neće progovoriti.

"Ali, evo nas. Ne samo da Džejms priča, nego otkad je počeo, nije više zaćutao", rekao je njegov otac za BBC.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:36

NAUČIO SAM DA ŽIVIM SA 50 DINARA! Glumac Ljubomir Bandović brutalno iskren u Sceniranju večeras od 20 časova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track