NOVINAR UZEO ŽENINO PREZIME, A RAZLOG JE VEOMA EMOTIVAN! Gest ovog muškarca RASTOPIĆE i najtvrđa srca: Nije ni sekund razmišljao!
Foto: Profimedia

PRELEPO

NOVINAR UZEO ŽENINO PREZIME, A RAZLOG JE VEOMA EMOTIVAN! Gest ovog muškarca RASTOPIĆE i najtvrđa srca: Nije ni sekund razmišljao!

Pop kultura -

U današnjem društvu, gde su i dalje zastupljene određene patrijarhalne norme i običaji, nepomljivo je i čudno da muškarac uzme ženino prezime, pogotovo u manjim mestima. Međutim, uvek postoje izuzeci, kao što je radio producent i novinar BBC-a, Al Tensli.

- Prošlog meseca dogodila se velika promena. Ne samo da sam se oženio, već sam postao i gospodin Tensli! Uzimanjem prezimena svoje supruge Fibi, ponosan sam što sam jedan od malog, ali sve rastućeg broja muškaraca koji su odlučili da promene tradiciju - ovako počinje objava Al Tenslija (32).

Nekada Al Livesli, uzevši ženino prezime postao je gospodin Tensli. Iako je blisko vezan za svoju porodicu, on se na ovu odluku odlučio iz čistog gesta ljubavi prema svojoj budućoj supruzi. Nakon izvesnog vremena zabavljanja i prosidbe, Al je shvatio koliko je njegovoj tada, verenici, bilo važno da se ne odrekne svog prezimena i korena nakon što je izgubila oba roditelja u mladosti.

- Nikada nije želela da izgubi svoje prezime, ono je deo njenog identiteta. S gubitkom roditelja u ranim godinama postoji snažna emocionalna povezanost. To me je nateralo da shvatim da ne osećam tako prema svojima. Moja porodica je duboko povezana, ali nije prezime ono što nas povezuje - objašnjava Al.

Prvu radosnu vest podelio je uz sliku rečima da je zapravo oženio najboljeg prijatelja i da nije bolje od toga moga ni da zamisli. Dok je njegov otac bio ravnodušan oko ove odluke, njegova je majka je ipak ostala pomalo zbunjena.

- Mislim da moja mama jednostavno nije razumela zašto sam doneo ovakvu odluku. Rekla je 'pa to je ono što ti radiš. Žena uzima muškarčevo prezime - tako je uvijek bilo.' U početku nije baš shvatila. Mislim da je to generacijska stvar, sada je uobičajeno da žene zadrže vlastita prezimena ili da ih kombinuju s muževljevim. Te su stvari bile prilično neobične kad su se i moji roditelji venčali - dodaje Al.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

00:34

Nikola Rađen i Milica Ristić stigli na venčanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track