AKO ME OTVORITE I VIDITE TUMOR, ODSECITE MI OBE DOJKE: Govor Šeron Stoun od koga SUZE SAME IDU! Otkrila kako izgleda BORBA S RAKOM
Foto: Twitter/chrissgardner

EMOTIVNO

AKO ME OTVORITE I VIDITE TUMOR, ODSECITE MI OBE DOJKE: Govor Šeron Stoun od koga SUZE SAME IDU! Otkrila kako izgleda BORBA S RAKOM

Pop kultura -

Holivudska glumica Šeron Stoun dobila je nagradu za hrabrost na događaju Ženskog fonda za istraživanje raka. U svom emotivnom govoru osvrnula se na svoju dijagnozu i borbu koju trenutno vodi s rakom dojke.

Predsednica događaja, Džejmi Tiš, uručila je glumici nagradu istakavši koliko je nadahnula ostale svojom snagom.

- Ono što te čini sjajnom zvezdom nije samo tvoj talenat, tvoja lepota i gracioznost, već i tvoja otpornost bez obzira na to šta ti život baci na put. Hvala ti što se uvek iznova dižeš i sve nas nadahnjuješ svojim primerom - rekla je pre nego što se Stoun obratila publici.

- Obično govorim na brzinu jer, kao što dobro znate, nije me briga - započela je, pa odmah nasmejala publiku. Odala je počast ostalim dobitnicama nagrada pozivajući zatim žene koje su preživele rak dojke da ustanu.

Stoun je opisala svoje zdravstvene probleme, a iako je tema bila teška, uspela je da se našali na svoj račun.

- Te mamografije nisu zabavne. Otišla sam u bolnicu rekavši im: „Ako me otvorite i vidite da imam rak, molim vas, odstranite mi obe dojke”, jer ja nisam osoba koju definišu moje grudi. To možda zvuči smešno jer ste svi videli moje grudi. Videli ste moje grudi nakon operacije, niste ni znali to, ispričala je 65-godišnja Stoun, koja je bila na operaciji rekonstrukcije grudi 2001. nakon što su joj lekari uklonili benigne tumore.

Šeron Stoun
foto: Profimedia

U novembru prošle godine otkrila je da je dobila pogrešnu dijagnozu, te da je imala neispravan zahvat, što joj je uzrokovalo još jače bolove nego pre. Tada je zatražila drugo mišljenje otkrivši da ima veliki fibroidni tumor koji takođe zahteva operaciju. U jednom trenutku, dok je motivisala publiku da donira novac, glumica nije mogla da suzdrži suze.

- Znam da nije jednostavno poslati SMS poruku kako bi uplatili novac, barem meni, ja sam idiot za tehničke stvari, ali mogu da napišem ček. A sada je i to hrabrost jer znam šta se događa. Upravo sam izgubila pola svoga novca zbog jedne situacije s bankom, a to ne znači da nisam ovde - rekla je referirajući se na kolaps banke Silicon Valley.

Šeron Stoun
foto: Profimedia

Deonice banke su pogođene, a šira tržišta potresena su strahovima zbog situacije, čak i nakon što su regulatori preduzeli korake kako bi obuzdali posledice propasti banke i izbjegli domino-efekat. Američki predsednik Džo Bajden rekao je ulagačima početkom ove nedelje da je njihov novac siguran. Takođe je pokušao da uveri Amerikance da je bankarski sistem siguran dodavši: "Vaši depoziti će biti tu kada vam budu bili potrebni. Male firme širom zemlje koje polažu račune u ovim bankama mogu lakše da dišu znajući da će moći da plate svoje radnike i plate svoje račune, a njihovi vredni zaposleni takođe mogu da dišu lakše.”

Seron Stoun
foto: Profimedia

Stoun je na samom kraju govora progovorila i o svom bratu Patriku, koji je prošlog meseca preminuo u 58. godini od srčane bolesti.

- Brat mi je upravo umro, a to ne znači da nisam ovde. Ovo nije lako vreme ni za koga od nas. Ovo je teško vreme u svetu, ali evo šta ću vam reći - ne želim da mi neki političar govori šta mogu, a šta ne mogu da učinim. Kako mogu, a kako ne mogu da živim i koja je vrednost mog života, a koja nije. Zato ustanite. Ustanite i recite koliko vredite. Izazivam vas. To je ono što je hrabrost - zaključila je i izazvala ovacije širom cele dvorane.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:01

NOGE KAO ŠERON STOUN, DRAGANA MIĆALOVIĆ U VRELOM IZDANJU! Glumica u nikad kraćoj haljinici, SEVNULA G*ZA a kamera sve snimila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track