BILA JE ZVEZDA FILMA SEKULA SE OPET ŽENI, A ONDA JE POKORILA HOLIVUD: Ani je Radoš Bajić bio TALIČAN, a ova glumica joj je ROĐAKA!
Foto: Printscreen/Instagram

PRELEPA JE

BILA JE ZVEZDA FILMA SEKULA SE OPET ŽENI, A ONDA JE POKORILA HOLIVUD: Ani je Radoš Bajić bio TALIČAN, a ova glumica joj je ROĐAKA!

Pop kultura -

Ana Katarina Stojanović jedna je od Srpkinja koje su uspele da se probiju i postanu poznate širom sveta, a mnogi je znaju pod imenom Ana Aleksander.

Ana je rođena 1. februara 1979. godine, a danas je poznata srpsko-američka glumica, manekenka, producentkinja i kreatorka stripova. Otkrivena je kada je imala 12 godina, dok je igrala košarku za Partizan. Sa samo 13 godina zaigrala je, uz porodičnog prijatelja Radoša Bajića, u filmu „Sekula se opet ženi“ kao Vesna, Šljivina ćerka. Zanimljivo je da je Anina tetka naša legendarna glumica Seka Sablić.

Kada je napunila 16 godina, Ana je bila jedna od najmlađih studentkinja primljenih na Univerzitet dramskih umetnosti u Beogradu, da bi se zbog rata u Jugoslaviji sa porodicom preselila u Kejptaun u Južnoj Africi, gde je stekla diplomu iz glume.

Ana Aleksander je radila kao model za mnoge brendove poput Dove, BMW, Mercedes, a pojavljivala se u brojnim modnim časopisima, uključujući Cosmopolitan, Elle i Vogue.

Ana se preselila u Njujork 2002. godine, ali je nakon godinu dana rešila da se preseli u Los Anđeles jer je shvatila da je taj grad mesto za sve one koji bi da se ozbiljno bave ovim poslom.

Njen prvi TV angažman bio je u seriji „Dva i po muškarca“ gde je imala ljubavnu scenu sa Čarlijem Šinom. Igrala je i drugim poznatim ostvarenjima, poput „CSI: NY“, „CSI: Miami“, „Bones“, „Hawaii Five-O“, „Chemistry”.

Za ovu poslednju seriju u nizu jednom prilikom je otkrila kako je bilo snimati scene:

- Nije nimalo prijatno, a ni lako. Misliš sve vreme na to da ne zaboraviš tekst, da se postaviš kako treba, da korektno odglumiš. Osećaš se kao da trčiš maraton, jedva čekaš da završiš. Međutim, u Americi kod snimanja takvih scena ima toliko pravila. Prvo, nikada niste potpuno goli. Set je zatvoren i sve se postavi pre početka snimanja tako da kada dođu glumci tu su obično samo režiser i po jedan kamerman.

Kazala je ipak da je takvi projekti više ne privlače, osim ako bi dobila ponudu za neki veliki film ili uz neko zaista veliko ime.

- Poznajem Džerarda Batlera. Upoznali smo se preko mog bivšeg dečka, pa se povremeno i viđamo. Jedno vreme sam se družila sa Demi Mur i Eštonom Kučerom, stalno smo išli zajedno na neke sportske aktivnosti. Oni su zaista divni ljudi. Ešton je zaista šarmantan, ali sigurna sam da nije tako lako biti u vezi s njim - rekla je Ana.

Ana se bavi i produkcijom i pisanjem stripova, ali i dizajnom nameštaja i humanitarnim radom.

Od 2009. do 2012. bila je udata za poznatog američkog plastičnog hirurga.

(Kurir.rs/Zadovoljna.rs)

Bonus video:

03:45

EVU RAS ŠIKANIRALI! Glumica otkrila kako su je na premijeri filma diskreditovali: BILA SAM POTPUNO SLOMLJENA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track