PRVI MUŽ JOJ UMRO OD RAKA: Glumica i njen drugi muž oboleli od ISTE BOLESTI! Život omiljene OČAJNE DOMAĆICE je užasno BOLAN
Foto: Profimedia

MALO KO ZNA ZA NJENE TRAGEDIJE

PRVI MUŽ JOJ UMRO OD RAKA: Glumica i njen drugi muž oboleli od ISTE BOLESTI! Život omiljene OČAJNE DOMAĆICE je užasno BOLAN

Pop kultura -

Nakon uloge Kimberli Šo u "Melrose Place-u" i Bri Van de Kamp u "Očajnim domaćicama", američka glumica Marša Kros u poslednje vreme se retko pojavljivala u javnosti, a sada je snimljena nakon dugo vremena i kaže da je spremna za svoju sledeću legendarnu ulogu.

Marša, koja ovih dana puni 61 godinu, pojavila se na festivalu Series Mania u Lilu, u Francuskoj, gde je spremno i dobro raspoložena pozirala fotografima i odgovorala na pitanja novinara. Na događaj je stigla odevena u tamnu kombinaciju, a dodatnu pažnju je privukla zategnutim licem na kom je čini se, izvodila neke estetske zahvate.

Marša Kros
foto: CRY-Franck Castel / MPP-Marlyse. / The Photo One / Profimedia

“Uvek sam pretpostavljala da će nakon ‘Očajnih domaćica’ biti i neki treći čin, ali još se nije dogodio. To je mač sa dve oštrice kad si ikona. Svi misle da si ti taj lik i kad to zaborave, više nisi ni na čijem spisku. Ja sam neverovatno zrela osoba, a ipak Holivud nije posebno zainteresovan za mene. Bavimo se LGBTQ+ problemima, govorimo o obojenim ljudima, ali mrzim ovo da kažem – ne volimo da vidim starije žene. Bile smo žene od 40 godina koje su radile 'Očajne domaćice' i to je bila velika stvar. Sada želim da vidim ženu od 60 godina”, izjavila je Marša novinarima koji su je tamo dočekali.

Marša je u Francuskoj dočekana ovacijama, a priznala je da još uvek nije pogledala poslednju epizodu svoje hit-serije, koju je kreirao Mark Čeri, a koja se završila 2012. godine.

Marša Kros
foto: CRY-Franck Castel / MPP-Marlyse. / The Photo One / Profimedia

"I neću! Bila sam tada iscrpljena jer sam radila sve te godine, rodila sam blizance, muž mi je jedno vreme imao rak. Dopuzala sam do cilja što se ticalo mog tela. Ali sećam se te noći, sedela sam s devojkama i Markom. Bilo je užasno”, prisetila se.

Glumica, koju smo nedavno mogli da vidimo u serijama kao što su "Quantico" i "You", takođe je govorila o svojim ranijim ulogama, studiju na Dulijardu, ali i ulozi Kimberli Šo u "Melrose Place-u", koja joj je donela stabilnost.

“Izgubila sam nekoga usred svega toga, svog dugogodišnjeg partnera Ričarda Džordana, a onda su me nazvali i pitali da li želim da se vratim. Sećam se da su mi bacili uže za spasavanje jer sam užasno tugovala. Kad sada pogledam, moj život je bio u tuzi", zaključila je Marša, prenosi VT.

Očajne domaćice, Marša Kros
foto: TOUCHSTONE TELEVISION - Album / Album / Profimedia

Nakon toga, ponude su presušile, a glumica je počela da razmišlja o drugoj karijeri i to terapeutskoj. Srećom, usledili su “Everwood” i “Očajne domaćice”.

“Želela sam porodicu, a nisam imala partnera. Želela sam da usvojim bebu i budem kod kuće s detetom. Mark zapravo nije gledao nikada 'Melrose Place', što je verovatno bila dobra stvar, i rekao je: "Želim da čitaš tekst za Bri.' To mi je promenilo život, sigurno", rekla je, prisjećaući se tačno trenutka kada je znala da je serija bila hit.

"Ulazila sam u avion kako bih stigla na snimanje emisije kod Opre Vinfri. Tada znaš", priznala je Marša.

Marša Kros
foto: Profimedia

Danas je jako ponosna i na svoju ulogu osobe koja otvoreno priča o raku anusa, ulogu koju niko nije želeo.

“Kolike su šanse da glumim najokrutniju osobu na TV-u, a onda dobijem onu ​​vrstu raka o kojoj niko ne želi da govori?! Volela bih da mogu da kažem da je to hrabro, ali osećala sam se kao da nemam izbora. Sigurna sam da su ljudi živi zahvaljujući meni ili mojim prijateljima koji su pokrenuli HPV alijansu. Mogu da nastavim o anusu, koliko je važan, kako je sjajan. Možete se naježiti ili nasmejati, ali osećala sam se kao da je s razlogom to došlo u moj život", istakla je.

Njena bolest je poslednje četiri godine u remisiji, a glumica je jednom prilikom za časopis "People" progovorila o teškom oporavku.

Marša Kros
foto: Profimedia

"Ja sam prava srećnica, ali mom telu nije bilo lako da se vrati u normalu. Moje novo normalno je to što sam mnogo izbirljivija kad je reč o ishrani i bolje se brinem o sebi", rekla je glumica koja je prvi put o svojoj bolesti progovorila kada je već završila s tretmanima hemoterapije.

Njen privatni život obeležen je tragedijima. Osam godina bila je u vezi s 25 godina starijim glumcem, Ričardom Džordanom, koji je preminuo 1993. godine od posledica tumora na mozgu i trebalo joj dugo vremena da preboli njegovu smrt. 2006. godine udala za brokera Toma Mahonija, a ubrzo nakon što su se venčali Marša je otišla na vantelesnu oplodnju. Par je 2007. godine dobio ćerke - bliznakinje Eden i Savanu, i to malo pre glumičinog 45. rođendana.

Marša Kros, Očajne Domaćice
foto: Profimedia

Međutim, dve godine kasnije, njenom mužu dijagnostikovan je rak grla i doktori su sumnjali da je povezan s istom vrstom HPV-a kao i njen karcinom. Glumica je istakla da još više ceni svoj život otkako su se ona i muž suočili s teškom bolešću.

"Tako sam zahvalna što sam živa i dobro, te mislim ako mogu da pomognem i dam taj dar još drugoj osobi tako da je podstaknem na pregled, onda sam učinila nešto", zaključila je kasnije u jednom intervjuu.

Danas s porodicom živi mirnim i povučenim životom, daleko od holivudskog glamura, a čini se kako je i više nego spremna za veliki povratak.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

00:51

ŽIVOTNA PRIČA SLOBODANA BRKIĆA: Greškom lekara oslepeo, a sad govori deset jezika, radi za FBI i brani sisteme najvećih kompanija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track