ZAVRŠENO NAJBIZARNIJE SUĐENJE: Gvinet Paltrou OSLOBOĐENA KRIVICE i dobiće 1 DOLAR, a evo kako je prošao penzioner koji ju je TUŽIO
Foto: POOL / Getty images / Profimedia

AGONIJA SE ZAVRŠILA

ZAVRŠENO NAJBIZARNIJE SUĐENJE: Gvinet Paltrou OSLOBOĐENA KRIVICE i dobiće 1 DOLAR, a evo kako je prošao penzioner koji ju je TUŽIO

Pop kultura -

Američka glumica Gvinet Paltrou oslobođena je optužbe da je kriva za tešku skijašku nesreću na obroncima planine Flagstaf u Juti u februaru 2016, odlučila je porota u Park Sitiju. Tako je završio jedan od najbizarnijih sudskih procesa u Americi koji se "preko bare" već danima gleda u jednom dahu.

Teri Sanderson
foto: Rick Bowmer, Pool / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Podsetimo, penzionisani optičar Teri Sanderson optuživao je američku glumicu Gvinet Paltrou za beg nakon što ga je udarila dok je bezbrižno skijao. Kaže da je zbog sudara zaradio trajno oštećenje mozga, te da se zbog zdravstvenih problema odvojio od porodice. Prvo je tražio odštetu veću od tri miliona dolara, ali kasnije je smanjio apetit i na sudu je zatražio "samo" 300.000 dolara. Međutim, ne samo da neće sada dobiti ni centa, nego će morati da plati troškove suđenja i advokatske naknade.

Gvinet Paltrou
foto: Deseret News/POOL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Štaviše, sud je naredio da se isplati i sama Gvinet Paltrou, koja je zbog suđenja pretrpela "ekonomsku štetu". Međutim, glumica se smilovala Sandersonu i zatražila je naknadu od samo jednog dolara, što je Sud odobrio.

- Za sebe želim samo jedan dolar, a neka se isplate advokati - rekla je Paltrou.

Nakon oslobađajuće presude, glumica je samo zadovoljno kimnula glavom i zahvalila se poroti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track