KONAČNO OTKRIVENO ŠTA JE SEME RAZDORA IZMEĐU HARIJA I KRALJEVSKE PORODICE: Grubo prekršio PRAVILO koje nije smeo, a sve zbog Megan
Foto: Profimedia

STROGA PRAVILA DVORA

KONAČNO OTKRIVENO ŠTA JE SEME RAZDORA IZMEĐU HARIJA I KRALJEVSKE PORODICE: Grubo prekršio PRAVILO koje nije smeo, a sve zbog Megan

Pop kultura -

Princ Hari se u Megan Markl odmah zaljubio i požurio s njihovom vezom, a problemi s kraljevskom porodicom su počeli upravo tad.

U vreme kad je procvetala romansa između princa Harija i Megan Markl, buntovni princ živeo je potpuno drugačijim životom. Tad, 2016. godine, bio je član kraljevske porodice s punim radnim vremenom i živeo u Kensingtonskoj palati, nedaleko od svog brata, princa Vilijama, s kojim je negovao blizak odnos.

Međutim, onda je u njegov život ušla zanosna glumica, a Hari je, kako je kasnije otvoreno govorio, odmah znao da će se njome oženiti. Zbog nje je čak odbacio i pravilo kog se inače strogo držao u svom ljubavnom životu.

Megan Markl, princ Hari
foto: Printscreen/Netfliks

U svojim memoarima "Spare", Hari je otkrio da je uvek mislio da moraju da postoje "stroga pravila" kad je reč o vezama, posebno kad si član kraljevske porodice.

"Glavno pravilo je bilo da sa ženom moram da budem tri godine pre nego što načinim sledeći korak", napisao je. Međutim, istakao je da je nakon što je s Megan otputovao u Afriku, shvatio da će ona biti izuzetak u svim pravilima.

"Meg se činila kao blistav izuzetak od ovog pravila. Svih pravila. Odmah sam je prepoznao, a i ona mene. Stvarnog mene. Možda je zvučalo prebrzo, možda se činilo nelogičnim, ali istina je. Prvi put sam osećao da stvarno živim", piše Hari.

Megan Markl, princ Hari
foto: Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Dobro je poznato da niko od njegove porodice nije bio oduševljen brzinom kojom je napredovala njegova veza s Megan, a navodno je upravo zbog Vilijamovog saveta bratu da "ne srlja" započela njihova svađa i udaljavanje.

Samo dve godine nakon ovog putovanja, Hari i Megan su imali svoje venčanje iz bajke, a nije dugo trebalo da napuste i kraljevske dužnosti i presele se u njenu rodnu Ameriku, gde i danas žive sa svoje dvoje dece, princem Arčijem i princezom Lilibet.

princ Hari, Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Svojim ponašanjem i brojnim blaćenjima kraljevske porodice Megan i Hari uspeli su jako da naruše odnose s porodicom, ali i padnu u nemilost britanske javnosti. Iako su pozvani na nadolazeće krunisanje kralja Čarlsa, još nije poznato hoće li prisustvovati.

S obzirom na to da su odnosi između para i kraljevske porodice na najnižem nivou, veruje se da moraju da se ispune brojni zahtevi Saseksovih ako žele da se pojave.

Megan Markl
foto: Profimedia

Ako ipak odluče da lično gledaju ceremoniju, prema njima će se postupati drugačije nego prema drugim članovima kraljevske porodice i neće imati ključnu ulogu u postupku.

Takođe će morati da poštuju posebna pravila i nose različitu odeću.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

03:21

PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track