FILIP IZRIČIT: JA VIŠE NEMAM BRATA! Oglasio se poznati voditelj posle presude njegovom najrođenijem za s*ksualno zlostavljanje
Foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

pravičan

FILIP IZRIČIT: JA VIŠE NEMAM BRATA! Oglasio se poznati voditelj posle presude njegovom najrođenijem za s*ksualno zlostavljanje

Pop kultura -

Brat slavnog britanskog voditelja Filipa Šofilda danas je proglašen krivim da je tri godine seksualno zlostavljao tinejdžera, od njegove 13. godine.

Timoti Šofild (54) priiznao je da je gledao eksplicitni sadržaj i imao seksualne odnose sa tinejdžerom, ali je rekao da je to činio kada je žrtva bila starija od 16 godina.

Međutim, porota je danas utvrdila da je dečaka počeo da seksualno zlostavljao godinama ranije, u nasilje spada i prisiljavanje na seksualne radnje.

Filip Šofild
foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Optuženi se izjasnio da nije kriv, ali je osuđen za 11 tačaka seksualnog prestupa na sudu u Ekseteru.

Njegov brat Filip Šofild poručio je: "Što se mene tiče, ja više nemam brata", piše Dejli mejl.

Voditelj je ranije ispričao da mu je brat 2021. priznao da je imao seksualni odnos sa tinejdžerom, godinu dana ranije.

Timoti Šofild
foto: Matt Keeble / PA Images / Profimedia

Policijski informatički tehničar Timoti Šofild više je puta za svoje postupke okrivio svoje mentalne probleme i sugerisao da podnosilac tužbe "preuveličava" ono što se dogodilo.

U međuvremenu, njegov advokat je rekao da Timoti, iako je kriv za "najteže zločine pred sudom javnog morala", nije počinio krivnično delo.

U završnoj reči tužilac je napomenuo: "Ne bavimo se moralom nego zlostavljanjem deteta. Postoje dobri razlozi zašto društvo - a mi smo ovde svi deo ovog društva i zakona koji je utemeljen zbog društva - tretira mlađe od 18 i one mlađe od 16 godina kao maloletne osobe.

Timoti Šofild
foto: Matt Keeble / PA Images / Profimedia

Društvo pokušava da zaštiti decu od odraslih koji ih zlostavljaju i da zaštiti decu od njih samih".

Timoti Šofild proglašen je krivim po tri tačke optužnice za navođenje deteta na gledanje seksualne aktivnosti, tri optužnice za učestvovanje u seksualnoj aktivnosti u prisustvu deteta, tri tačke optužbe za navođenje deteta na seksualnu aktivnost i dve optužbe za seksualnu aktivnost sa detetom.

(Kurir.rs/Blic Žena)

Bonus video:

05:43

ZATVARALI SU ME U SOBU, A JA SAM BEŽAO KROZ PROZOR! Glumac se dotakao mlađih dana: Nastavnici su me ČUPALI ZA UŠI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja