FATALNA CRNOGORKA UMALO JE IZAZVALA GRAĐANSKI RAT: U jeku karijere zavela predsednika iako je bio OŽENJEN, pa nestala
Foto: Printscreen YouTube

OSVAJALA JE SRCA ŠIROM SVETA

FATALNA CRNOGORKA UMALO JE IZAZVALA GRAĐANSKI RAT: U jeku karijere zavela predsednika iako je bio OŽENJEN, pa nestala

Pop kultura -

Kažu da sa nekada uzroci svih ratova bile žene, pa je tako i Troja izgorela zbog fatalne Jelene u antičkoj Grčkoj. U današnje vreme sve je manje fatalnih ljubavi, ali nam ne nedostaju žene zbog kojih se vredi boriti, a možda čak i podeliti zemlju.

Jedna od zvezdi meksičke kinematografije je Aleksandra Aćimović Popović, poznatija po nadimku Saša Montenegro. Aleksandra je prelepa žena sa naših prostora, a u detinjstvu se sa porodicom preselila u Argentinu.

Saša Montenegro
foto: Printscreen YouTube

Studirala je novinarstvo, a jedan odlazak u Meksiko joj je promenio život iz korena.

Ko je Saša Montenegro?

Ovu Crnogorku krasi neverovatna lepota, koja joj je donela i zanimljive poslovne ponude. Sve to u kombinaciji sa harizmom omogućili su joj da postane jedna od svojevremeno najpopularnijih meksičkih glumica.

Saša Montenegro
foto: Printscreen YouTube

Saša je prvo radila kao model, a potom i kao glumica u legendarnim meksičkim sapunicama. Njeni angažmai su privukli pažnju mnogobrojnih reditelja, te je već 1971. godine imala i svoju prvu filmsku ulogu u ostvarenju "Ljubavni san".

Zaigrala je i na daskama koje život znače, te je bila deo mnogih predstava, koje u Meksiku nose status kultnih. Umetničko okruženje je njen raskošan talenat sve više zapažalo, a vremenom je postala glumica koja je bila glavna u dramama. Vrhunac karijere doživela je sredinom sedamdesetih godina prošlog veka, kada je postala jedna od vodećih glumica u meksičkoj kinematografiji.

Vrtoglavi uspeh u karijeri

Rastom popularnosti u Meksiku, za njeno ime se počelo čuti i u celom svetu. Ovakva slava omogućila joj je da bude u kontaktu sa najmoćnijim ljudima toga vremena. U jeku svoje slave upoznala je Hosea Lopeza Portilja, predsednika Meksičke Republike od 1976. do 1982. godine. A taj susret umnogome menja njenu sudbinu.

Ljubavni život

Imala je buran ljubavni život. Naime, vrlo brzo posle upoznavanja Hosea Lopeza, otpočinje romansu sa njim, iako je on godinama unazad bio oženjen. Kada je njihova romansa odjeknula u javnosti, nastao je skandal neviđenih razmera. Ova ljubav je doslovno podelila zemlju, dok su ih jednu u potpunosti podržavali, drugi su ih najstrašnije osuđivali.

Ljubavnica predsednika

Ubrzo su dobii dvoje dece - ćerku Nabilu i sina Aleksandra. Ali, vezu su ozvaniči brakom tek 1995. godine, nakon što je preminula Karmen, supruga predsednika. Ta činjenica je izazvali još više gneva u meksičkoj javnosti, a konztroverze o Saši su postajale sve brojnije.

Ova lepotica, poreklom iz Crne Gore, više nije mogla da izdrži ogroman pritisak sa svih strana i povukla te se skroz povukla iz medija i glume i brinula o porodici i deci. Ljubav sa Portiljom je doživela krah početko 2000-ih, a razlog razvoda nije poznat. Međutim, brakorazvodna parnica nikada nije okončana, jer je Hose iznenada preminuo u februaru 2004. godine usled srčanih problema.

Ipak je ostala udovica

Saša Montenegro
foto: MICPHOTOPRESS / AFP / Profimedia

Glumica je nakon toga zadržala pravo na ekonomske beneficije koje joj je zakon dodelio kao legitimnoj udovici političara. Posle smrti supruga, ponovo se upustila u šoubiznis, učestvovala je u raznim projektima, čak se vratila i na filmsko platnom ulogom u "Kraju tišine".

Poslednji intervju je dala 2018. godine u kojem se istakla da želi da se posveti deci i drugim poslovima i od tada se više nije pojavljivala nigde u javnosti.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:40

RADILI SMO U PODRUMU U PANČEVU, ATMOSFERA JE BILA JEZIVA! Glumica o svojoj ulozi u kultnom filmu Maratonci trče počasni krug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja