BROJNE OČI UPRTE U KEJT MIDLTON! Svi prestravljeni da će prekršiti TRADICIJU na Čarlsovom krunisanju, javnost strahuje od PROMENE!
Foto: Mario Pietrangeli / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

ko živ, ko mrtav do 6. maja

BROJNE OČI UPRTE U KEJT MIDLTON! Svi prestravljeni da će prekršiti TRADICIJU na Čarlsovom krunisanju, javnost strahuje od PROMENE!

Pop kultura -

Sve se više šuška o modnim kombinacijama koje će kraljevske dame obući na krunisanju kralja Čarlsa III.

Šestog maja održaće se krunisanje kralja Čarlsa III na koju trenutno čeka čitav svet. Upravo su danas objavili pozivnice za svečanost koje će u sledećih nekoliko dana primiti više od dve hiljade ljudi.

Kamila Parker Bouls, kralj Čarls
foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Dizajn je osmislio Endru Džejmison, heraldički umetnik i iluminator rukopisa čiji su radovi nadahnuti viteškim temama iz arturijanske legende - prikazuje Zelenog čoveka, drevnu figuru iz britanskog folklora, simbol proleća i ponovnog rođenja, kako bi proslavio novu vladavinu.

Osim što su iz Bakingemske palate pokazali pozivnicu, objavili su i novu fotografiju kralja Čarlsa i Kamile koja se oslovljava kao kraljica, a ne kraljica supruga jer im se tako čini prikladnije.

pozivnica za krunisanje, kralj Čarls III, kraljn Čarls, krunisanje
foto: Printscreen/Instagram

"Dok se odbrojavanje do krunisanja nastavlja, objavljena je nova fotografija kralja i kraljice, snimljena prošlog meseca u plavoj sobi za crtanje u Bakingemskoj palati", napisali su na služenom Instagram profilu. Na fotografiji se par grli i osmehuje se.

I dok je još uvek nepoznato hoće li Megan i Hari prisustvovati velikoj ceremoniji, mnogi su se počeli da se pitaju šta će za ovu priliku odbući. Naime, ovo je prva ceremonija krunisanja u 70 godina pa se pretpostavlja da će svako birati svoje najluksuznije stvari.

Međutim, objavljeno je da još uvek traju razgovori o tome šta će princeza od Velsa nositi, a obožavaoci su zabrinuti da bi mogla da prekrši tradiciju. Dugo se govorilo da će Čarslovo krunisanje biti "smanjena verzija" krunisanja njegove majke, pokojne kraljice Elizabete II iz 1953. godine.

Kamila Parker Bouls, kralj Čarls, kraljica Elizabeta
foto: Avalon / Avalon / Profimedia

Bilo je čak predloga da kraljevske dame poput Kejt i Sofi, vojvotkinje od Edinburga, možda neće nositi tijare za veliki događaj. Na poslednjem krunisanju, gotovo sve kraljevske žene nosile su tijare, a na krunsanju Džordža VI 1937. godine, tada mlade princeze princeza Elizabeta i Margaret čak su nosile male krune.

Međutim, prema magazinu People, razgovor i odluka o nošenju tijara još uvek su u toku, a mnogi kraljevski posmatrači očajnički žele da vide članove dvora kako nose njihove najfinije haljine i nakit za ceremoniju.

princ Vilijam, Kejt Midlton
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

No, kako je jedan ugledni bloger o kraljevskom nakitu rekao za publikaciju, moguće je da bi se mogao postaviti dnevni kodeks službenog oblačenja, prema kom bi se tijare zamenile šeširima.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track