AGONIJA ZAVRŠENA! KONAČNO OBJAVLJENO HOĆE LI PRINC HARI DOĆI NA OČEVO KRUNISANJE: Vest buknula kao požar, ovome se NIKO nije nadao
Foto: Printscreen/Sky News

napokon

AGONIJA ZAVRŠENA! KONAČNO OBJAVLJENO HOĆE LI PRINC HARI DOĆI NA OČEVO KRUNISANJE: Vest buknula kao požar, ovome se NIKO nije nadao

Pop kultura -

Informacija koju su mnogi čekali je konačno tu i tiče se hoće li princ Hari i Megan Markl doći na krunisanje kralja Čarlsa 6. maja.

Megan Markl, princ Hari
foto: Printscreen/Netfliks

I odgovor je: potvrđeno je da će Princ Hari prisustvovati krunisanju kralja Čarlsa III posle nedelja napetih spekulacija. Međutim, Megan Markl mu se neće pridružiti.

"Bakingemska palata sa zadovoljstvom potvrđuje da će vojvoda od Saseksa prisustvovati ceremoniji krunisanja u Vestminsterskoj opatiji 6. maja", rekao je portparol palate za američki Page Six.

princ Hari
foto: Jack Hill / News Licensing / Profimedia

"Vojvotkinja od Saseksa će ostati u Kaliforniji sa princom Arčijem i princezom Lilibet". Ovo će biti Harijevo prvo okupljanje sa članovima kraljevske porodice od januarskog objavljivanja njegovih memoara, "Spare".

Kako je otkrio Page Six, odluka je doneta nakon što je Hari poslao spisak pitanja Bakingemskoj palati, uključujući gde će sedeti i kakvo će biti obezbeđenje.

Kamila Parker Bouls, kralj Čarls
foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Veruje se da će Hari poslednji put ostati u Frogmor kolibi, svojoj kući u Vindzoru, pošto je Čarls zamolio njega i Megan da se isele odatle. Može se reći da će posle nekoliko turbulentnih meseci uslediti zatišje.

Hari (38) je u svojoj knjizi izneo niz pogubnih tvrdnji o svom ocu, bratu, princu Vilijamu, i snaji Kejt Midlton. Samo neke od tvrdnji uključuju izjavu da je Čarls bio distancirani roditelj i otkrivanje navodne fizičke borbe sa Vilijamom, kao i tvrdnju da su ga Vilijam i Kejt nagovorili da obuče njegov sada zloglasni kostim naciste.

pozivnica za krunisanje, kralj Čarls III, krunisanje, kralj Čarls
foto: Printscreen/Instagram

Hari, koji je napustio kraljevski život sa Markl zbog novog života u Kaliforniji u martu 2020, rekao je da očekuje izvinjenje od svoje porodice. Veruje se da Hari ne razgovara sa svojim ocem i bratom, ali je je dodatno stavljeno do znanja da mu neće biti dozvoljeno da stoji na balkonu palate pored kralja i kraljice Kamile jer više nije član kraljevske porodice.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

03:21

PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track