KONAČNO OTKRIVENO KO ĆE PEVATI NA KRUNISANJU KRALJA ČARLSA: Velika muzička imena ODUVALA monarha, neće ni da čuju za nastup
Foto: Charlotte Graham-Telegraph/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

ispalili

KONAČNO OTKRIVENO KO ĆE PEVATI NA KRUNISANJU KRALJA ČARLSA: Velika muzička imena ODUVALA monarha, neće ni da čuju za nastup

Pop kultura -

Kejti Peri, Lajonel Riči i Andrea Bočeli biće glavni izvođači na koncertu povodom krunisanja kralja Čarlsa, a zapažen je izostanak velikih britanskih imena, javio je BBC.

Andrea Bočeli
foto: Aleksandar Pavlović

Događaj zasad ne podstiče preveliko oduševljenje javnosti.

Kejti Peri
foto: Profimedia

U šarolikom programu naći će se i sastav Take That u sadašnjem obliku, bez osnivača Robija Vilijamsa, i kompozitor klasične muzike Aleksis Frenč, koji će dan nakon krunisanja nastupiti u dvorcu Vindsor pred 20.000 ljudi.

Lajonel Rici
foto: Profimedia

"Koncertom će se proslaviti novo poglavlje nacionalne istorije, uz teme ljubavi, poštovanja i optimizma, slaveći četiri nacije, njihove zajednice i Komonvelt", istakao je BBC, koji će prenositi događaj.

Nastupiće i zbor sastavljen od amatera iz raznih zajednica, poput spašavatelja na moru, vozača taksija i rege grupa, virtualni zbor predstavnika Komonvelta, saveza zemalja koji uglavnom čine bivše britanske kolonije.

U najavi programa koncerta potvrđene su medijske informacije da su velika imena britanske muzičke scene odbili da učestvuju, poput Eltona Džona, Adel, Eda Širana i Harija Stajlsa.

Kralj Čarls, Adel, Ed Širan
foto: AP/Joel C Ryan, AP/Victoria Jones, EPA/Vickie Flores

Krunisanje Čarlsa III, prvi takav događaj nakon krunisanja njegove majke Elizabete 1953., koja je umrla u septembru prošle godine, zasad ne oduševljava preterano Britance, koje zabrinjava nagli rast cena u protekloj godini, što je podstaklo ozbiljnu društvenu krizu.

Anketa instituta YouGov objavljena u petak pokazuje da gotovo dve trećine Britanaca (64 odsto) i 75 odsto mladih nije zainteresovano za krunisanje, a 46 posto misli da će gledati prenos ili će učetvovati u nekim svečanostima, prenosi Index.hr.

Samo krinisanje održaće se 6. maja u Vestminsterskoj opatiji pred 2000 zvanica i trebalo bi da traje sat vremena. Održaće se u nešto skromnijem obliku nego Elizabetina (8000 zvanica i trajala je tri sata).

princ Hari
foto: Mario Pietrangeli / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Dolazak su najavile mnoge krunisane glave i strani čelnici, poput francuskog predsednika Emanuela Makrona. Američkog predsednika Džozefa Bajdena zastupaće supruga Džil, a princ Hari, koji nije u najboljim odnosima s kraljevskom porodicom, doći će bez supruge Megan.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track