KOLIKO JE BOGAT KRALJ ČARLS? Elizabetin sin je VEOMA ŠTEDLJIV, a ima više novca nego BEKAMOVI: Evo od čega najviše zarađuje!
Foto: People Picture / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Da li ste znali?

KOLIKO JE BOGAT KRALJ ČARLS? Elizabetin sin je VEOMA ŠTEDLJIV, a ima više novca nego BEKAMOVI: Evo od čega najviše zarađuje!

Pop kultura -

Imovina kralja Čarlsa (74) iznosi 600 miliona funti, odnosno 680 miliona evra, pokazuje nova analiza Sandej tajmsa. Njegovo bogatstvo navodno premašuje bogatstvo njegove majke, pokojne kraljice Elizabete II.

Prema proračunima lista prošle godine, njena je iznosila 370 miliona funti. Osim toga, kraljevo bogatstvo nadmašuje druge poznate milionere poput Dejvida (47) i Viktorije Bekam (49) i ser Eltona Džona (76).

Kralj Čarls, kralj Čarls Treći, kralj Čarls Treći u Bundestagu
foto: AP Markus Schreiber

Obračun kraljevog bogatstva uključuje, između ostalog, dva privatna kraljevska imanja poznata kao vojvodstva i imanje Sandringem i zamak Balmoral. Posao prestolonaslednika je da brine o vojvodstvu Kornvol, dok je vojvodstvo Lankaster pod kontrolom vladajućeg monarha. Kralj Čarls je preuzeo vojvodstvo Kornvol u dobi od 21 godine, 1969. godine. Nakon kraljičine smrti, princ Vilijam (40) nasledio je privatno imanje. Čarls je povećao godišnju zaradu za 42,6% na 25,4 miliona funti između 2011. i 2012. godine, prema analizi.

Tokom istog perioda, bogatstvo Vojvodstva poraslo je za skoro 50%, na 1,04 milijarde funti. Prema pisanju lista, većina tog novca došla je od 'komercijalnih nekretnina za iznajmljivanje' u drugim oblastima Engleske. Između 2012. i 2022. kralj je od vojvodstva zaradio 212,7 miliona funti. Na taj iznos je dobrovoljno platio porez na dohodak.

Kamila Parker Bouls, kralj Čarls
foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bivši kraljevski savetnik je takođe rekao za list da je Čarls postao „razborit u skrivanju novca od vojvodstva“ nakon skupog razvoda od pokojne princeze Dajane. Za imanje Sandringem i zamak Balmoral se kaže da su kraljeva „najvrednija imovina“. Sandringem vredi 245 miliona funti, a Balmoral 210 miliona funti. Sandrigham donosi nešto novca od turizma, safari tura. Pored toga, na imanju postoji kompanija za proizvodnju sokova od jabuke pod nazivom Sandringham Apple Juice, koja takođe ostvaruje prihod.

Kralj je takođe stekao nešto od svog bogatstva linijom hrane i proizvoda pod nazivom Duči Oridžinals. Iako ima priličnu količinu novca, poznato je da je Čarls prilično štedljiv. I to, kako tvrdi The Sunday Times, zbog njegove ljubavi prema životnoj sredini. Mnogo puta se pojavljivao u istim odelima i drugim odevnim predmetima.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track