ONA JE PRVA OBRUKALA KRALJEVSKU PORODICU: Najomraženija princeza javno FLERTOVALA sa drugima, a bila upletena i u NOVČANE PREVARE
Foto: Maria Laura Antonelli / Shutterstock Editorial / Profimedia

bila skandal majstor

ONA JE PRVA OBRUKALA KRALJEVSKU PORODICU: Najomraženija princeza javno FLERTOVALA sa drugima, a bila upletena i u NOVČANE PREVARE

Pop kultura -

Uz kraljevsku porodicu se u poslednje vreme vežu samo skandali, a kao glavni krivci svega često su se navodili Megan Markl i princ Hari.

Iako su mnogi želeli da predstave Megan Markl kao nekoga ko je činio kraljevskoj porodici neoprostive stvari, ipak postoji neko pre nje ko je pravio britanskoj monarhiji probleme i punio medijske naslove svojim nedoličnim ponašanjem.

Megan Markl, princ Hari
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Reč je o Sari Ferguson (59) britanskoj televizijskoj voditeljki koja je svetsku slavu stekla ulaskom u brak sa sinom kraljice Elizabete, princom Endruom.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

U svojoj knjizi, Sara je otkrila neke detalje iz svog života, koje između ostalog se odnose i na njen brak sa Endruom, što je dodatno uznemirilo britansku porodicu.

Kao deo engleske aristokratije, Sara je upoznala princa Endrua dok je još bila dete.

Pošto su se kretali u istim elitnim krugovima, Sara je 1985. godine na jednoj zabavi u palati srela svog drugara iz detinjstva, a iste te nedelje strast između dvoje mladih se rasplamsala.

0450444812, princ Endru, Sara Ferguson
foto: Profimedia

Nedugo zatim, Sara i Endru su objavili veridbu. Princ je sam dizajnirao njen prsten koji je ukrasio rubinima kako bi se slagali sa sa vatrenom kosom njegove izabranice.

Par je stupio u brak davne 1986. godine, a obična devojka iz susedstva je postala vojvotkinja o kojoj je ceo svet pisao.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Ferguson je postala prava senzacija u svim medijima, pa su je smatrali uz princezu Dajanu, odličnim dodatkom kraljevskoj porodici. Međutim, Sarina bajka nije dugo potrajala te je ubrzo postala meta tračeva pa čak i fizičkog napada.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Naime, na Saru je nasrnuo mladić koji se protivio instituciji monarhije i tom prilikom joj zadao lakše telesne povrede.

Napad je bio izuzetno stresan za Saru jer je u tom trenutku bila trudna. Srećom, dete nije bilo povređeno, pa je 1988. godine donela na svet prvu princezu Beatris. Tada se za Saru sve promenilo.

Ispostavilo se da je vojvotkinji vrlo teško pao taj period, te je zapala u postporođajnu depresiju. Navodno je ostavila malu Beatris dadiljama, a ona je otišla u Australiju gde se zadržala nekoliko meseci. Dve godine kasnije, rodila je Eugeniju.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Druga trudnoća je ostavila očigledne posledice na telu vojvotkinje, pa je nakon porođaja imala preko 100 kilograma. Zlonamerni britanski tabloidi su je zbog toga prozvali "vojvotkinjom od svinjetine".

Njen brak je na nakon toga bio na staklenim nogama, a Ferguson je javno koketirala sa drugim muškarcima i kružile su priče da vara svog supruga, dok su je mediji na svakom koraku razapinjali.

Par se razveo 1992. godine, nakon šest godina braka.

Nakon toga, Sara je počela da se žali medijima kako jedva preživljava sa novcem koji joj je isplaćen razvodom, da bi se na kraju otkrilo kako se zapravo radi o ogromnoj cifri od 23 miliona funti.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Skandal po kojem je najviše i ostala upamćena u javnosti tiče se finansijskih prevara. Vojvotkinja od Jorka je tražila 500 000 funti od novinara na tajnom zadatku da mu obezbedi susret sa princom Endruom.

Prema navodima tog medija, Sara je novinaru, koji se predstavio kao bogati biznismen, u dva navrata, prvo u hotelu u Njujorku, a potom u klubu „Belgravija" u Londonu, obećala da će ga upoznati sa princom.

Sara Ferguson
foto: REUTERS

Na snimku njihovih susreta vidi se kako vojvotkinja, na ivici suza od uzbuđenja, uzima sumu od 40.000 dolara i kaže: "Mogu da otvorim koja god vrata poželite. Endru mi je rekao - kaži mu da je cena 500.000 funti".

Ipak, nakon svih skandala, Sara i njen bivši suprug Endru, uspeli su da prevaziđu probleme iz prošlosti, pa su danas bliski prijatelji. Nikada se nisu sporili oko starateljstva oko nad njihovim ćerkama.

Sara Ferguson
foto: Rojters

Što se tiče mišljenja kraljevske porodice o Sari Ferguson, jedni je vole, dok je drugi preziru.

Ferguson je prisustvovala venčanju Harija i Megan, dok su Vilijam i Kejt kategorički odbili da je pozovu.

(Kurir.rs/ Wanted)

Bonus video:

04:22

Brajović otkrio razlog ZABRANE ruskim i beloruskim teniserima da igraju na Vimbldonu: UMEŠANA I KRALJEVSKA PORODICA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track