ŠOK OTKRIĆE! MEGAN PISALA KRALJU ČARLSU: Isplivao sadržaj pisma, pomenula ko je imao rasističke komentare o njenom sinu Arčiju
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

da li je moguće?

ŠOK OTKRIĆE! MEGAN PISALA KRALJU ČARLSU: Isplivao sadržaj pisma, pomenula ko je imao rasističke komentare o njenom sinu Arčiju

Pop kultura -

Megan Markl je pre dve godine napisala pismo britanskom kralju Čarlsu u kom je izrazila zabrinutost zbog "nesvesne pristranosti" u kraljevskoj porodici, piše britanski Telegraf.

Kamila Parker Bouls, Megan Markl, Kejt Midlton, princ Hari
foto: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Nesvesna pristranost koju je spomenula Megan u pismu, a kasnije u intervjuu s Oprom Vinfri, odnosi se na razgovore unutar kraljevske porodice o boji kože njenog sina Arčija. Megan je u pismu navela i ime osobe koja je komentarisala kožu bebe, a pismo je navodno poslato nakon intervjua s Oprom.

Princ Čarls
foto: AP Martin Meissner

"Da, bilo je dopisivanja, bilo je pisama od vojvotkinje od Saseksa kralju. Ali, to je bilo pre dve godine, to nema nikakve veze s njenom odlukom da ne dođe na krunisanje", naglasio je izvor.

Opra Vinfri
foto: Profimedia

Telegrafu je rečeno da su se i kralj Čarls i Markl "složili da primedba pojedinca nije bila izrečena sa zlom namerom".

Tokom intervjua s Oprom, Markl je navela da je vođeno "nekoliko razgovora" između neimenovanog člana kraljevske porodice i vojvode o tome kako će njihov nerođeni sin da izgleda. Dve godine kasnije princ Hari je rekao da nisu rekli da je to bio rasizam, nego da su priču preuveličali britanski mediji.

(Kurir.rs/Index)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track