NOVI ŠAMAR HARIJU ZA SVE ŠTO JE REKAO? Palata donela ŠOKANTNU ODLUKU: Evo gde će princ sedeti tokom krunisanja kralja Čarlsa!
Foto: Jack Hill / News Licensing / Profimedia

Da li je moguće?

NOVI ŠAMAR HARIJU ZA SVE ŠTO JE REKAO? Palata donela ŠOKANTNU ODLUKU: Evo gde će princ sedeti tokom krunisanja kralja Čarlsa!

Pop kultura -

Veliku pažnju je izazvala vest da je princ Hari dobio poziv za krunisanje svog oca Čarlsa i mada su neki smatrali da će odbegli princ napokon da se pomeri sa svojom porodicom, čini se da od toga nema ništa s obzitom na poniženje koje ga očekuje.

Hari će sedeti 10 redova iza ostalih starijih članova kraljevske porodice na krunisanju Čarla III i Kamile, šestog maja u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, rekao je izvor blizak Palati.

princ Hari
foto: Paul Edwards / News Licensing / Profimedia

Bivši batler Pol Burel smatra da će vojvoda od Saseka imati malo vremena za razgovor sa kraljem ili bratom princom od Velsa tokom boravka u Britaniji. Dodao da ne postoje šanse za pomirenje Harija sa dvorom nakon što su početkom ove godine objavljeni njegovi memoari "Spare" u kojima je izneo niz optužbi odnosno negativnih priča o porodici, piše "San".

Raspored sedenja jeste u skladu sa funkcijama koje zaposleni članovi porodice obavljaju. Hari i Megan odrekli su se dužnosti i privilegija odlukom da napuste posao viših članova dvora. Ipak, poznato je i da je Čarls III poslednjih meseci često kršio protokol odnosno tradiciju. Da li nije mogao da napravi ustupak prema sinu? Možda je pozicija Harija indirektna poruka i odgovor na sve što je do sada rekao o najbližima u Britaniji. Sve i da nije tako, Palata je sigurno svesna da će to mnogi pomisliti.

kralj Čarls, Kamila Parker Bouls
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Bivši kraljevski pomoćnik rekao je da će mesto odgovarati Hariju ukoliko bude želeo da brzo ode sa ceremonije. Već se nagađa da će se on kratko zadržati u Londonu i brzo vratiti u Kaliforniju gde će istog dana sin njega i Megan Markl Arči Harison proslaviti četvrti rođendan. Neki kažu da bi Hari mogao da se zadrži u Britaniji najduže 24 sata.

- Ne želi da mnogo vremena provodi sa njima - istakao je Burel aludirajući na Harijev odnos sa dvorom i slikovito dodao:

- Dolazi da stavi nogu na vrata i dolazi jer njegov otac želi da Hari bude tamo.

Burel koji je bio blizak prijatelj princeze Dajane, naglasio je da je Čarls ipak oduševljen što će obojica njegovih sinova biti na njegovom krunisanju.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track