MRAČNA ISTINA O ČUVENIM LOKICAMA: Jedna pokušala da izvrši SAMOUBISTVO, dok je druga zatekla svog dečka U KREVETU sa ŠVALERKOM!
Foto: Printskrin/Instagram

cela bivša juga ih obožavala

MRAČNA ISTINA O ČUVENIM LOKICAMA: Jedna pokušala da izvrši SAMOUBISTVO, dok je druga zatekla svog dečka U KREVETU sa ŠVALERKOM!

Pop kultura -

Sedamdesetih i osamdesetih prošlog veka kiosci i izlozi širom bivše Juge, ali i sobe običnih devojaka bile su izlepljene njihovim posterima. Lokice su bile omiljene Titove igračice, u specifičnim trikoima i sa karakterističnim bob frizurama. Zvezde su dotakle kada su kao prateća plesna grupa zaigrale uz velikog Čolu, baš u vreme kad je on na Marakani pevao pred 100.000 ljudi.

Grupa je dobila ime po Lokici Stefanović, balerini, profesorki baleta, koreografkinji, fitnes instruktorki a koja je po struci bila arhitekta.

Zanimljivo je da je ona Zdravku Čoliću jednom kazala nešto zbog čega potom nisu govorili decenijama. Naime, on je prestao da razgovara sa njom jer je u dokumentarnom filmu „Pjevam danju, pjevam noću“ reditelja Jovana Ristića Rice rekla da „Zdravko nije talentovan za igru“.

„Kako je film bio o životu Zdravka Čolića, Rica mi je rekao da su svi, počev od prijatelja, preko kolega do učiteljice, toliko ušećerili izjave o pevaču, te da ja kažem ono što svi vide – da Čola nije talentovan za igru. I ja u kameru kažem kako Zdravko nije talentovan za igru, ali da se radom i trudom uklopio sa nama i da se na koncertima vidi rezultat tog rada. Međutim, ništa posle tog ‘ali’ nije vredelo. Tom izjavom sam ga, u stvari, izvadila, a on se naljutio namrtvo, mada mi je bio kao mlađi brat. Žao mi je što nije malo talentovaniji za igru, ali je napravio čuda božja svojim glasom“, rekla je.

I dok su za ovim zgodnim talentovanim devojkama muškarci uzdisali, a žene sanjale da izgledaju poput njih, one su pod vojnički strogim režimom vežbale naporno da bi svaki nastup bio pravo savršenstvo.

Njihovu slavu u kojoj su uživale, nažalost, kasnije su obojili mračniji događaji.

Najviše se pisalo o Ljiljani Mitić, poznatijoj kao Biba Riba. Ona je 2010. godine preminula od hipotermije, a samo nedelju dana nakon što je ubila bivšeg supruga Ljubomira Dapčevića i njegovu 21-godišnju ćerku Milicu ispred poznatog beogradskog restorana. Nakon toga ona je pokušala da izvrši samoubistvo, ali je spasena. O ovom nemilom događaju Lokica Stefanović je rekla da se ne radi o Bibi, mada se u medijima pisalo drugačije.

Da sve bude gore, ona je izgubila sina 2009. godine nakon duge borbe sa porocima. Imao je samo 30 godina.

I druga Lokica, Gordana Vavić Joksimović, prerano je preminula 2007. Bilo je to nakon višegodišnje borbe sa opakom bolešću u njenoj 52. godini života.

I o Jeleni Tinskoj se decenijama dosta pričalo, između ostalog zbog njene veze sa muzičarom iz Generacije 5, Goranom Miloševićem. Ipak, najromantičniji par Beograda, kako su ih zvali, razišao se kada je u ona njegovom krevetu zatekla drugu.

Još jedna Jelenina velika ljubav bio je glumac i veliki šmeker Igor Pervić. Od Tinske je bio mlađi 15 godina, a bili su u kratkom braku koji njihovi roditelji nisu podržavali. Njegovi problemi sa drogom koštali su ih sreće.

Dubravka Nojković, koju su zvali Duda noga, povukla se iz javnosti. Povremeno se samo oglasi na društvenim mrežama.

Što se tiče frontmenke grupe Lokice Stefanović, osim beogradskih momaka koji su ludeli za njom, pokušao je da je osvoji i francuski pevač Antoan. On je jednom prilikom, nakon koncerta u Beogradu, između ostalog, na njenim kolima u snegu ispisao „Je t’aime“.

Lokica je kao koreografkinja radila i za televiziju, i za pozorište, a bila je angažovana i za velike manifestacije poput zatvaranja Zimskih Olimpijskih Igara u Sarajevu.

Godine 1983. udala se za arhitektu Zorana Zekića, a naredne godine je rodila ćerku Ognjenu. Nažalost, on je preminuo devedesetih, sa samo 48 godina.

(Kurir.rs/ Zadovoljna.rs)

Bonus video:

01:23

ZDRAVKO ČOLIĆ ODBIO LEGENDARNU PESMU Kad je video da je propustio HIT tražio OVO! Ova žena napravila je LEGENDARNE NUMERE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track