KONSTRAKTA DOŠLA DA ISPRATI LUKA BLEKA U LIVERPUL: Srpski predstavnik odlazi na Evroviziju, a evo šta mu je poklonila za sreću
Foto: Kurir

NASTUPA 9. MAJA

KONSTRAKTA DOŠLA DA ISPRATI LUKA BLEKA U LIVERPUL: Srpski predstavnik odlazi na Evroviziju, a evo šta mu je poklonila za sreću

Pop kultura -

Srpski predstavnik na Evroviziji, Luk Blek, večeras kreće u Liverpul, a ovim povodom upriličen je svečani ispraćaj u holu RTS-a.

Luk Blek je veoma uzbuđen pred put, a kako kaže, čekaju ga naporni dani do nastupa u prvoj polufinalnoj večeri, koja će se održati 9. maja.

Luke Black, Luka Blek
foto: Kurir

Ana Đurić Konstrakta, prošlogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji, koja je na ovom prestižnom takmičenju osvojila visoko peto mesto, došla je da isprati ovogodišnjeg naslednika i poželi mu uspeh.

ispraćaj Luke Bleka, Konstrakta
foto: Kurir

Konstrakta je kao poklon Luku Bleku donela korpu voća i zastavu Srbije, te mu poručila da se dobro zabavi i da uživa u svakom trenutku tokom trajanja Evrovizije, te konstatovala da ju je uhvatila nostalgija.

Voditeljke programa u holu RTS-a su Kristina Radenković i Dragana Kosjerina.

Kristina Radenković, Dragana Kosjerina
foto: Kurir

U svom stilu ekscentrika, Luk Blek je na rever od crnog odela zakačio broš u obliku jastoga, koji je njegov zaštitni znak, baš kao što je Konstrakta prošle godine prilikom svog ispraćaja na Evroviziju na reveru imala crveno srce i time, u duhu svoje pesme "In corpore sano" simbolično poslala poruku koliko je zdravlje važno.

00:20

Konstrakta na ispraćaju Luke Bleka u Liverpul

Srpski predstavnik nastupiće treći u prvoj polufinalnoj večeri. Prvo polufinale otvara predstavnica Norveške, a poslednji će nastupiti predstavnik Finske. Nastupiće predstavnici 15 zemalja.

Kada je reč o drugom polufinalu koje se održava 11. maja, takmičiće se predstavnici 16 država. Drugi deo takmičenja otvoriće predstavnik Danske, a poslednja će svoju pesmu predstaviti Australija.

Iz oba polufinala po 10 zemalja će se plasirati u finale i pridružiti direktnim finalistima – domaćinu Velikoj Britaniji, Italiji, Nemačkoj, Francuskoj, Španiji i prošlogodišnjem pobedniku Ukrajini. Tokom finalne večeri, 13. maja, nastupiće 26 učesnika.

„Pesma Evrovizije“ biće održana u Liverpulu od 9. do 13. maja, a sve tri takmičarske večeri moći ćete da pratite u direktnom prenosu na programima Radio-televizije Srbije.

(Kurir.rs/ M.J)

Bonus video:

00:49

JASTOGA SAM KUPIO PIJAN U 3 UJUTRU! Luk Blek otkrio simboliku zaštitnog znaka: Ljudi pričaju svašta, a ISTINA JE SAMO JEDNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja