KRALJ ČARLS U TAJNOSTI ISPUNIO POSLEDNJU MAJČINU ŽELJU: Princ Hari će POBESNETI kad čuje O ČEMU se radi, a ima veze sa Megan Markl
Foto: AP/Chris Jackson, AP/Paul Edwards

ovo mu se neće nimalo svideti

KRALJ ČARLS U TAJNOSTI ISPUNIO POSLEDNJU MAJČINU ŽELJU: Princ Hari će POBESNETI kad čuje O ČEMU se radi, a ima veze sa Megan Markl

Pop kultura -

Kralj Čarls III (74) u tajnosti je ispoštovao obećanje svoje pokojne majke, kraljice Elizabete III.

Kako piše Daily Mail, Čarls je poklonio novi dom majčinoj asistentkinji, stilistkinji i prijateljici Anđeli Keli (65). Naime, kraljica je obećala Anđeli doživotni smeštaj, ali nekoliko meseci nakon Elizabetine smrti zamoljena je da isprazni i napusti svoju kućicu na imanju Vindzor.

Anđela je prošle nedelje objavila na društvenim mrežama da odlazi iz svog doma u grofoviji Berkšir. Sada se saznalo da joj je kralj osigurao smeštaj do kraja života. Izvor blizak palati rekao je da je Keli dobila novi dom koji je navodno u gradu Gisli u okrugu Jorkšir. Daily Mail piše da je Čarls kupio imanje za Anđelu koje će se nakon njene smrti vratiti u vlasništvo kraljevske porodice.

Kraljica Elizabeta, Balmoral
foto: Profimedia, Shutterstock

Inače, mnogi su primetili odsutnost stilistkinje kada je kraljica Elizabeta preminula. Ona se nije pojavila ni u Vestminster Holu kada su se članovi kraljevske porodice i osoblje najbliže monarhinji okupili kako bi videli njeno telo.

Kći lučkog radnika i medicinske sestre iz Liverpula zaposlila se kao pomoćna gardobijerka u Bakingemskoj palati 1994. godine. Ubrzo je postala nezamenljiva i stvorila 'posebnu vezu' s Elizabetom II.

kraljica Elizabeta, Andžela Keli
foto: Bav Media / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Postala je odgovorna za svaku odevnu kombinaciju i modne dodatke koje je kraljica nosila tokom izvršavanja svojih dužnosti. Stekla je toliko poverenje kraljevske porodice da su joj poverili na čuvanje i neprocenjivi nakit, a neki su uvereni da je upravo Anđela pripremila i odeću u kojoj će Elizabeta biti sahranjena.

"Kraljica ju je volela, a drugi nisu bili toliko oduševljeni', ispričao je svojevremeno izvor za Daily Mail. Neki kažu i da je princ Hari aludirao na Anđelu u svom intervjuu za NBC u aprilu kada je govorio o ljudima koji su bili u blizini njegove bake i osvrnuo se na svoju posetu njoj u dvorcu Vindzor.

Kraljica Elizabeta, Princ Čarls
foto: Parsons Media / Eyevine / Profimedia

"Samo se brinem da je zaštićena i da ima prave ljude oko sebe", rekao je Hari.

Kako su pisali britanski mediji, navodno je Anđela bila umešana i u neslavni 'Tijaragate', odnosno svađu s Megan Markl i princem Harijem oko krune uoči njihovog venčanja 19. maja 2018. Naime, Megan je dovela u London svog frizera kako bi napravili probu za svadbu i isprobali kako joj stoji tijara.

Kako su izvori istakli, Keli je tada započela dramu i zabranila isprobavanje tijare. Usto, nisu se mogli odlučiti oko krune, a onda se navodno Hari posvađao s Anđelom. Rekao joj je da Megan mora nositi tu tijaru.

'Šta Megan želi, to Megan i dobije', poručio joj je.

Prema pisanju Daily Maila, članovi kraljevske porodice bili su začuđeni zbog prisnog odnosa garderobijerke i kraljice. Koliko je Elizabeta obožavala Anđelu, pokazuje i to što joj je dala dopuštenje za izdavanje tri knjige.

Zbog svoje nagle naravi kraljičina asistentkinja dobila je i nadimak AK-47 što je jedna vrsta automatske puške.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

01:47

ELIZABETA II SPASILA RUSE OD PROPASTI! Stručnjak otkrio kako je pokojna kraljica PROMENILA TOK ISTORIJE I ZAUSTAVILA HITLERA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track