POMIRENJE NA POMOLU U KRALJEVSKOJ PORODICI? Princ Hari i kralj Čarls razgovorali su par puta uoči krunisanja, a O OVOME SU PRIČALI
Foto: Jack Hill / News Licensing / Profimedia, Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

da li je ovo prekretnica u odnosu?

POMIRENJE NA POMOLU U KRALJEVSKOJ PORODICI? Princ Hari i kralj Čarls razgovorali su par puta uoči krunisanja, a O OVOME SU PRIČALI

Pop kultura -

Krunisanje kralja Čarlsa Trećeg 6. maja biće pravi spektakl, kome će prisustvovati milioni ljudi širom Velike Britanije. I dok smo možda naviknuti na pompu, mase i ulične proslave koje prate kraljevske proslave i jubileje, prošlo je 70 godina otkako smo poslednji put videli pravo krunisanje.

Međutim, ovaj događaj pored glamura i raskoša biće obeležen i tenzijama koje vladaju u kraljevskoj porodici, nakon što su princ Hari sa suprugom Megan Markl odrekao porodičnog nasleđa i objavio knjigu "Rezerva" u kojoj je izneo niz bizarnih tvrdnji na račun porodice.

Pomirenje na pomolu?

Megan Markl, princ Hari
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prema kraljevskom dopisniku, Omidu Skobiju, princ Hari i kralj Čarls su bili u kontaktu u više navrata otkako je vojvoda od Saseksa objavio svoje memoare ''Rezerva'', u kojima je objavio sav prljav veš.

- Hari je imao nekoliko razgovora sa ocem tokom poslednjih meseci, od objavljivanja knjige, uglavnom o samom krunisanju. Govorili su naravno i o stvarima vezanim za Frogmor Kotidž, domu od kog par više neće imati ključeve - govorio je Skobi o Harijevoj i Čarlsovoj dinamici od januara.

Kamila Parker Bouls, Megan Markl, Kejt Midlton, princ Hari
foto: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Uprkos tome što stvari sa novim liderom Engleske idu u pozitivnom smeru, između vojvode od Saseksa i princa Vilijama i dalje vlada tišina i leden odnos.

- Bila je kameno hladna tišina između dva brata, i to se nastavilo od kraljičine sahrane do objavljivanja dokumentarne serije "Hari i Megan", zatim knjige, i sada ovog putovanja za London - objasnio je autor o zategnutim odnosima.

Poštovanje prema ocu

kraljevska porodica, Megan Markl, princ Hari, princ Vilijam, kralj Čarls, Kejt Midlton
foto: ALPR/AdMedia / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Uprkos evidentnoj napetosti među članovima porodice, kraljevski stručnjak je otkrio da prisustvo 38-godišnjeg princa na krunisanju pokazuje jasan znak ljubavi koju gaji prema ocu, ali i potrebe da se porodica drži zajedno.

- On je sin kralja Čarlsa III, čoveka koga i dalje poštuje i obožava, uprkos lomovima u njihovoj vezi - zaključio je.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track