SEĆATE LI SE PREDIVNE RUSLANE? Bacila je svet pod noge 2004, a evo kako izgleda posle 19 godina: Njen nastup je ušao u ISTORIJU!
Foto: MUSTAFA OZER / AFP / Profimedia

FOTO

SEĆATE LI SE PREDIVNE RUSLANE? Bacila je svet pod noge 2004, a evo kako izgleda posle 19 godina: Njen nastup je ušao u ISTORIJU!

Pop kultura -

Pesma Evrovizije je jedan od najvećih muzičkih takmičenja na svetu, a i nastupi s početka 2000-ih su danas apsolutno nezaboravni i neponovljivi.

Jedna od njih bila je i ona ukrajinske predstavnice Ruslane, koja je 2004. izvela pesmu „Wild Dances”. Njen nastup se pamti do danas, a ujedno i jedan od najenergičnijih ikada na Pesmi Evrovizije.

Ukrajinka, koja je tada pokorila svet, danas ima 49 godina, i dalje brine o svojoj dugoj tamnoj kosi, vitkom izgledu, ali se na njenom licu i dalje vide neke bore koje su se pojavile sa godinama. Kako bi se setila slavnih dana, Ruslana i dalje izvodi popularnu pesmu, a čini se da i dalje bez problema ulazi u svoj kostim iz 2004. godine.

Nedavno je podelila snimak da sada ima TikTok profil, a sudeći po objavama nalazi se u Liverpulu, gde se trenutno održava Evrovizija. Njena popularnost u rodnoj Ukrajini je i dalje velika, a posle Evrovizije se posvetila politici.

Aktivno je podržavala demokratske procese u Ukrajini tokom 2004. i 2005. godine i narandžastu revoluciju, pa čak i postala njen zaštitni simbol, a svoju muziku je koristila za borbu protiv trgovine ljudima. Od 2006. do 2007. bila je i poslanik u ukrajinskom parlamentu. Od 1995. godine Ruslana je u srećnom braku sa ukrajinskim producentom i tekstopiscem Aleksandrom Ksenofontovim, koji je zapravo napisao tekst za njen nezaboravni i pobednički hit "Wild Dances".

Zajedno vode kompaniju LukenBourg Studio, koja se bavi snimanjem radio i filmske muzike. Muzikom je počela da se bavi od malih nogu. Muzičku školu je počela da pohađa kao četvorogodišnja devojčica, a u mladim danima počela je da peva u bendovima. Završila je Muzičku akademiju, smer pijanista i dirigent.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track