SVET SE PITA KO JE LEPOTICA SA HIDŽABOM KOJA JE ZAPALILA KAN: Sve krije od očiju javnosti, a niže uspehe jedan za drugim! (FOTO)
Foto: SGP / ddp USA / Profimedia

PRELEPA JE

SVET SE PITA KO JE LEPOTICA SA HIDŽABOM KOJA JE ZAPALILA KAN: Sve krije od očiju javnosti, a niže uspehe jedan za drugim! (FOTO)

Pop kultura -

Kanski festival okupio je brojne zvezde iz celog sveta. Poznate dame imale su čime da se pohvale - iznele su kreacije vredne pažnje, ali kada se pojavila lepotica sa hidžabom - sve je stalo. Reč je o 26-godišnjem modelu, a zove se Ikram Abdi Omar. Privukla je veliku pažnju na premijeri filma "Firebrand" i to u crnom, od glave do pete.

Njene fotografije na kojima odiše samopouzdanjem preplavile su mreže! Ikram Abdi Omar je jednom prilikom rekla da je hidžab sinonim lepote i skromnosti, ali i samopouzdanja. Svetskoj javnosti se predstavila 2019. godine kada je ušla u modnu industriju, a bila je prvi britanski model sa hidžabom koji se pojavio na naslovnici Voga. Tada je imala samo 21 godinu, a pre četiri godine postala je zaštitno lice modne kuće "Burberry".

Ikram Abdi Omar
foto: SGP / ddp USA / Profimedia

- Dopada mi kako se svako može drugačije izraziti i dočarati svoju poruku odećom. Smatram da je moja uloga u ovoj industriji osnaživanje žena, jer pokazuje da žene imaju izbor da se oblače kako god žele, bilo da to uključuje pokazivanje kože ili ne, a da se i dalje osećaju briljantno - izjavila je Ikram koja živi u Bristolu.

Inače, Ikram je napustila studije biomedicine kako bi mogla da se bavi modelingom, a porodica je nije podržavala. Kada je ostvarila brojne uspehe, porodica je prihvatila njenu odluku, ali uz napomenu oca da će tako biti sve dok njen posao ne bude narušio njena verska uverenja.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

01:07

Održan tradicionalni folklorni festival „3. mart” naroda Li i Mijao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja