OBOŽAVANI DEČJI VODITELJ GNUSNO ZLOSTAVLJAO DEVOJČICE: Svi su to znali i ipak su ćutali o tome, a onda je ONA progovorila
Foto: Araya Diaz / Getty images / Profimedia

JEZIVO

OBOŽAVANI DEČJI VODITELJ GNUSNO ZLOSTAVLJAO DEVOJČICE: Svi su to znali i ipak su ćutali o tome, a onda je ONA progovorila

Pop kultura -

Niko nije slutio da se iza fasade simpatičnog voditelja i producenta krije negativac. Istina o Denu Šnajderu šokirala je javnost. Ceo život je radio sa decom, stvarao inspirativne sadržaje sa pozitivnim porukama i glumio u nekim od najpopularnijih ostvarenja za najmlađe.

Slučaj američkog TV producenta Dena Šnajdera potvrdio je da su takvi strašni izuzeci mogući i da, kada su najmlađi u pitanju, sve treba dva puta preispitati. Bila je holivudska javna tajna da je Dan Šnajder bio pedofil. Izvlačio se godinama jer su uplašene devojke ćutale o užasu koji su doživele kada su bile same sa njim. On je, pak, uživao ugled i popularnost, a svi roditelji su želeli da upozna njihovu decu kako bi prepoznali njihov talenat i pretvorili ih u zvezde.

Danas se mnogi pitaju kako je moguće da niko nije proverio šta se dešava, iako se pričalo šta je Šnajder radio sa decom. Iako se njegovo ime pominjalo, do istrage nije došlo jer je on sve negirao. Štaviše, potrošio je sedam miliona dolara da zaustavi priče i zabrani glumcima da pričaju o tome šta se dogodilo na setu, ali i o tome da li su ostali sami sa njim.

Den Šnajder je jedan od najuspešnijih televizijskih producenata, a zaslužan je za karijere Arijane Grande, Mirande Kosgrouv i Džejmi Lin Spirs. Štaviše, pre devet godina dobio je nagradu za životno delo na "Teen Choice Awards". Istovremeno, bio je jedan od najzlokobnijih predatora u Holivudu. I sama Arijana Grande potvrdila je da je Šnajder stvorio toksičnu atmosferu na setu i okrenuo decu jedno protiv drugog. Kada je dobio nagradu za životno delo, Miranda Kosgrouv i Dženet Mekardi, koje su radile sa njim, nisu prisustvovale ceremoniji.

Pričalo se da je sve na snimanju verbalno vređao, a prema pričama bacao je i sve što im dođe pod ruku. Nikleodeon je pod teretom svih priča odlučio da smanji saradnju sa njim, dali su mi sedam miliona dolara odštete, ali potpuni prekid saradnje nije dolazio u obzir. Džejmi Lin Spirs je bila zvezda 'Zoi 101' i pričalo se da je jedna od njegovih žrtava. Mlađa sestra Britni Spirs zatrudnela je sa 16 godina, a pričalo se da je dete Šnajderovo. On je to negirao.

S druge strane, nije previše krio svoje sklonosti, pa je u jednoj od scena "The Amanda Show" bio u kadi sa maloletnom glumicom. Osim toga, uputio je Amandu šta da radi. Tvrdilo se i da je imao fetiš za stopala jer je terao decu da skidaju cipele sa njim, a u njegovim serijama često se mogu videti uvećana stopala devojčica. Konačno je otkriveno kada je Dženet Mekardi progovorila. Na tada popularnoj platformi za razmjenu videa Vine, objavila je snimak pocijepane odjeće, razmazane šminke i raščupane kose.

- Hej Dene Šnajderu, znam da si gledao moj Vine. Sviđa li ti se ovo? Vidi šta si mi uradio - rekla je.

Tek tada su ljudi poverovali da je on nasilnik, a ubrzo se oglasila i Amanda Bajns, koja je imala javni nervni slom. Šnajder je tvrdio da mu smeštaju jer žele da mu unište karijeru. Od tada se nije često pojavljivao u javnosti, a šuškalo se da je većinu novca potrošio na raskalašeni život i tužbe koje su usledile nakon što je razotkriven. Nickelodeon je na kraju prekinuo veze sa njim.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

01:02

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track