SLAVNOG MILIJARDERA OPELJEŠILI ZA FLAŠU VINA Proslavljao veridbu s lepoticom, pa ga prevarili! Koštalo ga kao SVETOG PETRA KAJGANA
Foto: COBRA-DUNES / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia;

PROŠAO DESET PUTA SKUPLJE

SLAVNOG MILIJARDERA OPELJEŠILI ZA FLAŠU VINA Proslavljao veridbu s lepoticom, pa ga prevarili! Koštalo ga kao SVETOG PETRA KAJGANA

Pop kultura -

Džef Bezos (59) očito nije dobar poznavalac vina jer su ga na nedavnoj proslavi veridbe s Loren Sančez (53) prevarili zbog cene, kako navodi New York Post.

Prema ranijim izveštajima za bocu crnog vina Dugat - PY Grand Cru, osnivač Amazona platio je 4.285 dolara, a sada vlasnik ugledne prodavnice vina iz Njujorka tvrdi da je Bezos prevaren jer se takva vina mogu naći za 400 evra.

- Evo jedne zabavne činjenice - Džef Bezos o vinima zna manje od vas i pošteno su ga prevarili u Francuskoj - objavljeno je na Instagram stranici "Parcelle Wine".

Milijarder i njegova verenica vino su naručili u La Petit Maisonu u Kanu tokom večere s najmilijima.

Nakon večere srećni par se vratio na Džefovu 500 miliona dolara vrednu jahtu, a poznavatelji vina našalili su se s njim na društvenim mrežama.

Loren Sančez, Džef Bezos
foto: Michael TRAN / AFP / Profimedia

Ljubav je očito slepa, napisao je jedan od njih, a drugi dodao da je možda zato ponuda vina na Amazonovoj stranici toliko bezvezna.

Prema izvorima iz sveta poznavalaca vina navodi se da je jedna flaša istog retkog vina prodata za tek 647 dolara.

Inače vino koje je u pitanju zaista nije obično jer je reč o Chambertinu iz slavnih istoimenih vinograda u Cote D‘Ore, a proizvođač na tržište svake godine izbaci oko 220 boca odnosno jednu bačvu.

Džef Bezos, Loren Sančez
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Na internetu cene jedne boce zaista variraju, od 400 evra za flašu do 2.700 funti. Međutim, nijedna nije ni blizu cene koju je platio Bezos, a na koju je naravno uticala i ekskluzivna lokacija gde ju je naručio i godište vina.

Džefu račun sigurno nije teško pao. Kad je zaprosio Sančez poklonio joj je prsten s velikim dijamantom vrednim navodno 2,5 miliona dolara.

Džef Bezos, Glazgov, COP26
foto: Profimedia / Paul Ellis

Za svoje milione Bezos može da zahvali Amazonu, kojim se proslavio, ali i postao treća najbogatija osoba na svetu, odmah iza Bernarda Arnolta i Ilona Maska.

Kada je reč o nekretninama, Bezosovo carstvo procenjuje se na 500 miliona dolara, a među najskupljima je luksuzna vila na Beverli Hilsu, koju je kupio 2020. od Dejvida Džefena za 165 miliona dolara.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

00:53

PRVIH 5 GODINA SE RADI 15 SATI DNEVNO 7 DANA NEDELJNO! Srbin koji okreće milione na Volstritu: OVO JE NAJVAŽNIJE ZA CV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track