KAD JE OVO IZGOVORIO, UKOPAO SAM SE: Princ Hari otkrio TAJNI KOD kojim je Vilijam pokušao da ga OBRLATI!
Foto: Profimedia

ODNOS BRAĆE NIKAD GORI

KAD JE OVO IZGOVORIO, UKOPAO SAM SE: Princ Hari otkrio TAJNI KOD kojim je Vilijam pokušao da ga OBRLATI!

Pop kultura -

Već je celom svetu dobro poznato da su princ Hari i princ Vilijam, nekad složna braća, duže vreme u zavadi, a sve je počelo kad je Hari rekao bratu da je u vezi s američkom glumicom Megan Markl.

Hari je u svojim memoarima "Spare" (Rezerva) otkrio da ga je jako razočarala reakcija njegovog brata i Kejt Midlton kad im je saopštio ko je njegova izabranica, te da ga je Vilijam čak i opsovao, a izneo je i brojne druge detalje iz njihovog odnosa.

U jednom intervjuu je, nakon objave knjige, otkrio i da su on i Vilijam imali svoj poseban tajni kod, te da ga je Vilijam šokirao kad je taj kod iskoristio na sahrani njihovog dede, princa Filipa.

princ Hari
foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Njihov odnos je već tad bio na jako klimavim nogama, nakon što se Hari odrekao kraljevskih dužnosti i s Megan preselio u Kaliforniju. Braća su se u to vreme retko viđala, a susreli su se na dedinoj sahrani 2021. godine.

Snimljeni su kako zajedno koračaju u pogrebnoj povorci, a kako se već tad znalo da su im odnosi loši, mnogi su se nakon ovog susreta ponadali pomirenju, ali od toga nije bilo ništa.

Hari je opisao kako ga je brat povukao na stranu da bi mogli da razgovaraju nasamo i rekao mu da on samo želi da Hari bude srećan.

princ Vilijam
foto: Unknown / Avalon / Profimedia

"Harolde, moraš da me poslušaš. Ja samo želim da budeš srećan, Harolde, kunem se maminim životom", tvrdi Hari da mu je brat rekao.

U intervjuu je objasnio da su ovu frazu koristili u slučajevima kad im je bilo bitno da ih brat odmah sasluša.

"Ukopalo me u mestu, kao što mu je i bila namera. Ne zato što je iskoristio kod, već zato što mu nije uspelo. Jednostavno mu nisam verovao", rekao je Hari.

Kejt Midlton, princ Vilijam, princ Hari, Megan Markl
foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

Ako je Vilijam ovim pokušao ponovo da se zbliži s bratom, to mu svakako nije uspelo, a njihov odnos je postajao sve lošiji. Novom pomirenju fanovi kraljevske porodice ponadali su se nakon smrti kraljice Elizabete, kad su njih dvojica sa suprugama zajedno izašli pred narod, prvi put posle dugo vremena, ali procurilo je i da je taj izlazak bio izrežiran.

Njihov poslednji susret dogodio se na krunisanju njihovog oca, kralja Čarlsa, ali braća tad nisu uopšte komunicirala. U palati su se pribojavali da bi prilikom njihovog eventualnog susreta na krunisanju moglo da dođe do javne scene, ali pokazalo se da su strahovi bili suvišni.

princ Vilijam
foto: Stefan Rousseau / AFP / Profimedia

Njih dvojica jedva da su se pogledala, ali bilo je jasno da im je odnos na najnižim granama do sad. Kad je Vilijam prošao pored njega, Hari ga je upravo napadno ignorisao, a mnogi su uvereni da je Vilijam u svom govoru iskoristio priliku da podbode mlađeg brata.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

04:42

Krunisanje kralja Čarlsa III

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track