HARI NASTAVLJA SVOJ ŽESTOKI RAT SA BRITANSKIM TABLOIDIMA: Izneo nove optužbe, a postaće PRVI kraljevski član koji je OVO uradio!
Foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

izneo optužbe protiv još jednog tabloida

HARI NASTAVLJA SVOJ ŽESTOKI RAT SA BRITANSKIM TABLOIDIMA: Izneo nove optužbe, a postaće PRVI kraljevski član koji je OVO uradio!

Pop kultura -

Princ Hari bi trebalo ove nedelje da se pojavi na Visokom sudu u Londonu dok se priprema da iznese dokaze za tužbu protiv izdavača tabloida Daily Mirror.

Hari, mlađi sin kralja Čarlsa, postaće ove nedelje prvi viši član britanske kraljevske porodice, koji će dati iskaz na sudu u poslednjih 130 godina, što će se verovatno održati u ponedeljak ili utorak.

On je jedan od više od 100 drugih istaknutih osoba koje tuže Mirror Group Newspapers (MGN), izdavača listova Daily Mirror, Sunday Mirror i Sunday People, zbog navodnog hakiranja telefona i drugog nezakonitog ponašanja između 1991. i 2011. godine.

princ Hari
foto: Jack Hill / News Licensing / Profimedia

Suđenje je počelo prošlog meseca, a advokati koji zastupaju Harija i tri ostala podnosioca zahteva pokušavaju da dokažu da je nezakonito prikupljanje informacija provedeno uz znanje i odobrenje viših urednika i izvršnih direktora.

MGN, sada u vlasništvu Riča, izvinio se na početku suđenja za jednu tačku optužnice kad je Sunday People nezakonito tražio informacije o Hariju, prihvatajući to da on ima pravo na naknadu.

princ Hari
foto: Tayfun Salci/ZUMA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

No odbacio je njegove druge optužbe, rekavši da nema dokaza za svoje tvrdnje. Bakingemska palata će verovatno imati istaknuto mesto u Harijevom unakrsnom ispitivanju, a MGN tvrdi da su neke informacije došle od kraljevskih saradnika.

Ovonedeljno pojavljivanje biće drugi put ove godine da Hari prisustvuje na Visokom sudu, nakon što se pridružio pevaču Eltonu Džonu i drugima na saslušanjima u martu zbog njihove tužbe protiv izdavača tabloida Daily i Sunday Mail.

princ Hari
foto: Netflix / Ferrari / Profimedia

Hari, peti u redu za presto, zadnjih je šest meseci neprekidno bio na naslovnicama.

Uključen je u nekoliko pravnih bitaka s britanskom štampom, uključujući sličan slučaj hakiranja telefona protiv britanske novinarske kompanije Ruperta Murdoka.

Princ je takođe optužio svoju porodicu i njihove pomoćnike u svojim memoarima i Netfliksovoj dokumentarnoj seriji za dosluh s tabloidima.

Palata nije komentarisala navedene optužbe.

(Kurir.rs/Dnevnik.hr)

Bonus video:

03:11

ČANAK ISPRIČAO KAKO MU JE STIGLO PISMO OD PATRIJARHA PAVLA U tom pismu bila ŠOK OPTUŽBA, ali to nije pisao on, već NEKO DRUGI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track