"MOLIM JE DA SE JAVI U SAN DA JE POLJUBIM!" Majka Sonja Savić nikad se nije oporavila od gubitka, a pred smrt je govorila o ćerci
Foto: Printskrin

TUGA

"MOLIM JE DA SE JAVI U SAN DA JE POLJUBIM!" Majka Sonja Savić nikad se nije oporavila od gubitka, a pred smrt je govorila o ćerci

Pop kultura -

Kuća-legat čuvene Sonje Savić u Donjoj Gorevnici, gde se nalazi njena celokupna umetnička zaostavština, predmet je sudskog spora i ovaj kompleks već dugo nije dostupan javnosti.

Kako se sada navodi, glavni razlog za to je što deo Sonjine rodbine navodno osporava testament i traži deo imovine.

Sonja Savić
foto: Jugoslovenska Kinoteka, Ustupljene fotografije

Velika želja Sonjine majke Mikaine je da nakon nakon svoje smrti celokupnu imovinu preda Gradu Čačku, a 2011. godine je potpisala i protokol sa gradskim vlastima. Mikaina Savić nikada nije prebolela gubitak ćerka, a malo pred smrt govorila je o Sonji za emisiju "Eksploziv".

- Šta joj kažem? Da nema zaborava, da je želim, molim je da se javi u san da je pomilujem, poljubim, da je zagrlim... Nemam više nikoga. Tu je njeno omiljeno drvo. Nikad nije došla da se nije prekrstila i poljubila tri puta drvo. I stalno je molila: "Nemojte mi seći hrast", pričala je Mikaina, koja je često odlazila na ćerkin grob, a utehu pronalazila u velikim Sonjinim ostvarenjima i nagradama.

- Radovala se majka svemu, nagradama... Sonjino znanje i njene sposobnosti brzo odoše pod zemlju.

Sonja Savić
foto: Printskrin Youtube

Septembra 2008. godine Savićeva je pronađena mrtva, a komšije su tada tvrdile za medije da je bila okružena špricevima. Njena majka tada je prokomentarisala navode da se njena mezimica predozirala.

To što hoćete da me pitate, ja o tome ništa nisam znala. Mene su novinari prijatno iznenadili sa tim vestima, pod navodnicima... Ona je verovatno pila neke tablete, ali ja nemam pojma - rekla je svojevremeno majka Sonje Savić.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

01:21

GLUMICA OTKRILA MITOVE O ŠKOLI RODITELJSTVA: Ne može se tamo to naučiti! Savetuje: Dete iz urušene porodice mora OVO da uradi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track