IZUZETNO BURAN LJUBAVNI ŽIVOT MILOJKA SPAJIĆA: Pobednik izbora u Crnoj Gori voleo je Francuskinju, a evo drugih detalja!
Foto: Kurir TV

evo detalja

IZUZETNO BURAN LJUBAVNI ŽIVOT MILOJKA SPAJIĆA: Pobednik izbora u Crnoj Gori voleo je Francuskinju, a evo drugih detalja!

Pop kultura -

Nevezano za postizbornu kombinatoriku, zanimljivo lice političke scene Crne Gore svakako je Milojko Spajić jer se čini da se više od njegovih rezultata u politici govori o njegovom ljubavnom životu. A on je i sam dao povoda za čaršijske priče.

Prvo se dosta govorilo o Spajićevoj vezi sa Vesnom Marinković koja je oficirka za vezu organizacije Fronteks za Zapadni Balkan. Ona je doktorirala Međunarodnu istoriju i politiku u Ženevi, duže sarađuje sa brojnim internacionalnim organizacijama, a sada je na poziciji više oficirke Fronteksa.

Crna Gora, Milojko Spajić, ministar finansija
foto: Printscreen/YouTube

Njih dvoje su bili u vanbračnoj zajednici, ali mediji pišu da već neko vreme nisu zajedno. Vrlo interesantne podatke o svom ljubavnom životu izneo je i sam Spajić jednom prilikom. Početkom 2022. on je, u pokušaju da se opravda optužbi za nacionalizam, javno, pred televizijskim kamerama, ispričao detalje svog ljubavnog života.

- Devojka mi je bila Francuskinja, pre toga Indonežanka muslimanka, pre toga Japanka budistkinja, pre toga Kineskinja komunista. Ne mogu da zamislim kontekst u kojem bih ja mogao da se poistovetim sa bilo kakvim radikalnim nacionalističkim stavovima - rekao je tada Spajić.

Spajić je rođen 1987. godine u Pljevljima gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Kao stipendista japanske vlade, u okviru programa Monbukagakusho stipendija, prvu godinu studija je završio na Osaka Univerzitetu, a zatim na redovnim četvorogodišnjim studijama diplomirao Ekonometriju i kvantitavnu ekonomiju na Fakultetu ekonomskih nauka na Saitama Univerzitetu.

U okviru razmene jedan semestar proveo je i na najboljem kineskom tehničkom univerzitetu Tsinghua. Zvanje magistra stekao je, takođe kao stipendista, u Francuskoj na HEC Paris, koji je po Financial Timesu broj jedan škola u Evropi za finansije.

Nakon školovanja je radio u Tokiju i Singapuru, u globalnim bankarskim korporacijama Citi Bank i Goldman Sachs, i nakon toga bio partner Venture Capital fonda u Singapuru.

U Crnu Goru se vratio 2020. godine da bi, kako se pisalo, svojim znanjem i iskustvom pomogao zemlji. Kao nestranačka ličnost bio je član savetničkog tima Zdravka Krivokapića, mandatara za sastav Vlade.

Ministar finansija i socijalnog staranja bio je od decembra 2020. do aprila 2022. godine. Spajića, koji govori šest stranih jezika, sada mnogi vide kao potencijalnog budućeg premijera Crne Gore.

(Kurir.rs/Zadovoljna.rs)

Bonus video:

00:48

Milojko Spajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track