KAMILA ŠOKIRALA CELU BRITANIJU: Nova kraljica prekršila NAJSTROŽE DVORSKO PRAVILO! Nekad bi zbog ovakve DRSKOSTI "letele" glave
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

SVI SU U ČUDU

KAMILA ŠOKIRALA CELU BRITANIJU: Nova kraljica prekršila NAJSTROŽE DVORSKO PRAVILO! Nekad bi zbog ovakve DRSKOSTI "letele" glave

Pop kultura -

Britanska kraljica supruga Kamila grubo je prekršila još jedan dvorski protokol, a svi se pitaju da li su stvarno videli ove prizore ili su ih "oči prevarile", jer bi u prošlosti zbog ovog poteza možda čak i "letela" glava.

Na najpopularnijim konjičkim trkama u Velikoj Britaniji, čuvenom Rojal Askotu, pobedu je odneo Frenki Detori. On je sebi dozvolio ono što dosad nikom nije ni palo na pamet.

Najpoznatiji džokej na svetu je imao priliku da se pozdravi sa kraljicom Kamilom i kraljem Čarlsom i primi čestitke. U trenutku dodele pehara, on je bio toliko srećan i uzbuđen da se čak nagnuo prema Kamili i poljubio je u obraz.

Kamila Parker Bouls
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Bilo je više nego očigledno da je sportista zaista bio preplavljen radošću. Nije ga zadržao nikakav dvorski protokol, a ni Kamila nije pokazala znake ustručavanja.

Protivno je pravilima da bilo ko dotakne člana kraljevske porodice, a fizički kontakt je dozvoljen samo ako kraljica ili kralj sami učine prvi korak. Muškarci su obavezni da pozdrave tako što će nakloniti glavu, a žene se poklone i blago saviju kolena.

Kamila Parker Bouls
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Džokej Detori vrlo dobro poznaje protokol, jer je jahao konje iz konjušnice pokojne kraljice Elizabete punih 30 godina. Ovo je prvi put da pobeđuje na Rojal Askotu, a da mu zlatni pehar ne uručuje Elizabeta lično.

Po prijemu pehara i čestitki kraljevskog para, Frenki se vratio na svoje pobedničko mesto, a usput ljubio kameru, obožavaoce, prijatelje i okupljene članove svoje porodice. Kamilu sad obasipaju najrazličitijim komentarima, a šta vi kažete - da li je ovako nešto bilo primereno?

(Kurir.rs/ Lepa&Srećna)

Bonus video:

04:42

Krunisanje kralja Čarlsa III

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track