PROŠLI KROZ PAKAO DROGE, ALKOHOLA, BANKROTA I RAZVODA, A OPSTALA JE SAMO OVA LEPOTICA: Prokletstvo glumaca iz "Čuvara plaže"
Foto: Profimedia

nekad i sad

PROŠLI KROZ PAKAO DROGE, ALKOHOLA, BANKROTA I RAZVODA, A OPSTALA JE SAMO OVA LEPOTICA: Prokletstvo glumaca iz "Čuvara plaže"

Pop kultura -

Serija "Čuvari plaže" prikazivala se u periodu od 1989. do 2001. godine i postala je veliki hit u svetu. Na samom početku nije bilo baš tako, te je serija otkazana nakon samo jedne sezone zbog visoke cene produkcije i slabe gledanosti.

Međutim, glumac Dejvid Haselhof ipak je verovao u seriju i 1991. godine investirao sopstveni novac u ovaj projekat, što mu se i isplatilo, budući da je serija postala veliki hit u svetu.

Dejvid Haselhof, Mič Bjukenon

Dejvid je u ovom ostvarenju igrao i jednu od glavnih uloga – spasioca Miča Bjukenona. Ono što je posebno zanimljivo vezano za njegov lik jeste to da je glumac sve vreme imao dublera zbog toga što je imao pretanke noge za ulogu koju je igrao, te su producenti ubacivali drugog muškarca u scene u kojima se pojavljuju noge Miča Bjukenona.

On se takođe svojevremeno oprobao u muzičkoj industriji, zbog čega su ga pojedini i ismevali. Osamdesetih godina se oženio glumicom Ketrin Hiklend, ali ova veza se završila razvodom. Godine 1989. se još jednom upustio u bračne vode i oženio se glumicom Pamelom Bač, sa kojom ima dve ćerke – Tejlor i Hejli.

Dejvid Haselhof
foto: Profimedia

Ovaj brak je potrajao do 2006. godine, kada je Dejvid podneo zahtev za razvod.

Kako su strani mediji prenosili, razvodi i alimentacije doveli su ga do ivice bankrota, a iz lošeg psihičkog stanja izvukla ga je veza sa Hejli Roberts sa kojom je već sedam godina i koja je čak 28 godina mlađa od njega. Na leto 2018. godine on i Hejli Roberts su izgovorili jedno drugom sudbonosno „da“.

Haselhof je pažnju skretao i skandalima i bahatim ponašanjem u javnosti. Dugo je vodio borbu i sa zavisnošću od alkohola, što je ostavilo posledice po njegov život.

Dejvid Haselhof
foto: Profimedia

Jednom prilikom je u Londonu demolirao hotelsku sobu i udario lekara, sve pod uticajem alkohola, a onda je sve šokirao kada se pojavio snimak na kom se vidi kako pijan na podu kupatila jede hamburger.

Ubrzo se saznalo da je video objavila jedna od njegovih ćerki, želeći da mu na taj način ukaže na to kako izgleda kada je pijan, te da ga natera da se promeni. Budući da su mu obe ćerke u to vreme bile maloletne, glumac je izgubio starateljstvo nad njima i neko vreme ih nije viđao.

Kasnije se lečio od alkoholizma i tada je ponovo uspostavio kontakt sa decom.

Dejvid sada ima 70 godina i izgleda znatno drugačije nego u periodu kada je bio jedan od omiljenih „čuvara plaže“.

Dejvid Haselhof
foto: Profimedia

Dejvid Čarvet je u pomenutoj seriji igrao Meta Brodija za kojim su uzdisale mnoge žene. Ipak, on se pre nekoliko godina povukao iz glume i posvetio se građevini.

„Želeo sam da budem prisutan i dobar otac. To znači da možete svake večeri da stavljate svoju decu u krevet i da se budite kad se ona probude“, ispričao je za „Page Six“.

Čuvari Plaže, Bejvoč
foto: Profimedia

Tvrdi kako je zbog glumačke, ali i muzičke karijere prečesto bio daleko od svoje porodice.

„Pre nego što sam dobio prvo dete, u pet godina sam proputovao 42 zemlje zbog svojih koncerata. Nema šanse da bih to mogao da ponovim. Morao sam da pronađem drugi smisao svog života. Želeo sam da ostanem kod kuće i budem dobar tata. Želeo sam da budem uz svoju decu svaki dan“, dodao je Dejvid, koji s bivšom suprugom Bruk ima dvoje dece.

Čarvet je novi posao pronašao 2006. godine, sasvim slučajno. Dok je gradio novu kuću u Malibuu, nije bio zadovoljan radom izvođača na ovom objektu, pa ih je otpustio i sve dovršio sam. Kasnije je postao građevinski preduzetnik, naučio je zanat i posvetio se onome što ga čini srećnim. Danas vodi svoju građevinsku firmu i jutra provodi na gradilištima.

Dejvid Čarvet
foto: Profimedia

„Postojao je i osećaj tuge jer sam stvarno voleo ono što sam radio 20 godina. Znate, postoji i promena identiteta, što je nešto što ne priželjkujem svakom čoveku jer je teško izgubiti identitet i prestati da budete ono što ste bili punih 20 godina. Moj posao danas je da služim ljudima. Ja sam serviser. Više nisam slavan“, zaključio je on.

„Čuvari plaže“ proslavili su i Pamelu Anderson za kojom su tada uzdisali mnogi muškarci. Ona je pažnju privukla 1989. godine kada se prvi put slikala za „Plejboj“, a kasnije je to učinila još nekoliko puta.

Pamela Anderson, Čuvari plaže
foto: Collection ChristopheL / AFP / Profimedia

Pamela se za bubnjara Tomija Lija udala 1995. godine nakon samo četiri dana poznanstva i sa njim je dobila sinove Brendona i Dilana. Li je kasnije uhapšen zbog nasilja nad Pamelom i razveli su se 1998. godine. Ona se kasnije udala sa Kida Roka, a u braku je bila i sa Rikom Salomonom, Džonom Pitersom i Denom Hejhurstom, a gotovo svaki njen brak pratili su skandali.

Nedavno je objavila i svoje memoare, a snimila je i dokumentarac o svom životu u kom je otkrila brojne šokantne detalje. Pamela je i veliki zagovornik za prava životinja.

Pamela Anderson, Dejvid Haselhof
foto: Profimedia

Glumica je pretrpela i finansijsku krizu 2010. godine kada se pisalo da je imala 493.144 dolara neplaćenog poreza na zaradu, a nakon toga je prestala da živi raskalašnim životom i da troši basnoslovne sume novca.

Erika Eleniak imala je samo 20 godina kada se našla u pomenutoj seriji u ulozi Šauni Maklejn, a kasnije je u časopisu „Plejboj“ proglašena za ženu meseca. Ona danas ima 53 godine, udavala se dva puta, a 2006. godine rodila je i ćerku.

Za Eriku mnogi kažu da je jedina glumica iz ove serije koja se gotovo uopšte nije promenila, te da bi je lako prepoznali.

Erika Elenijak
foto: THE BAYWATCH COMPANY - Album / Album / Profimedia

Jasmin Blit proslavila se upravo u ovoj seriji u ulozi Kerolajn Holden. Ona je u jeku popularnosti upala u zamku poroka i tada počinje njena porba sa problemima.

Kako na privatnom, tako i na poslovnom planu, Jasmin Blit krenula je silaznom putanjom.

Jasmin Blit
foto: Profimedia

Ona je devedesetih godina, kada se proslavila ulogom u seriji „Čuvari plaže“ i nastavila da niže uspehe, važila za jednu od najzgodnijih i najlepših žena u Holivudu. U tom periodu bavila se glumom i manekenstvom, a čak je imala i svoju liniju kupaćih kostima.

Međutim, posle velikog uspeha, zvezda kultne serije napustila je glumu, sada već pre 20 godina, a nakon toga se retko pojavljivala u javnosti.

Jasmin je 2000. godine uhapšena zbog vožnje pod uticajem opijata, nakon što su policajci u njenim kolima pronašli drogu. Istraga je nastavljena i u hotelu u kojem je boravila, pronađeno je još zaliha narkotika.

Jasmin Blit
foto: Jeff Rayner/Coleman-Rayner / Coleman-Rayner / Profimedia

Glumica je završila na sudu i dobila dve godine uslovne kazne i 100 sati društveno-korisnog rada.

Jasmin je i ulogu Kerolajn Holden izgubila nakon što su producenti otkrili da je konzumirala zabranjene supstance, a iste godine otišla je na rehabilitaciju. Dok je bila na odvikavanju, upoznala je vlasnika striptiz kluba za kog se udala.

Sada se povremeno u javnosti pojavljuju njene fotografije, a kako mnogi kažu, glumica deluje neprepoznatljivo.

„Konstantno se trudim da se ne vratim drogi i to ću morati da radim do kraja života“, rekla je Jasmin jednom prilikom.

Jasmin Blit
foto: Profimedia

Nikol Egert je, takođe, mamila uzdahe u „Čuvarma plaže“ kao Roberta Kvin, a od tada nismo bili u prilici da je viđamo mnogo na televiziji. Ona danas ima svoj podkast u kom se sa gostima priseća perioda kada je bila na vrhuncu slave i govori o svom životu.

Bejvoč, Nikol Egert
foto: Printskrin

Glumica je, kako se pisalo, ranije nagomilala velike dugove, pa je morala da proglasi lični bankrot, a s obzirom na to da poslednjih godina retko dobija uloge, ona je morala da se bavi i drugim poslovima kako bi zaradila.

Nikol
foto: Clint Brewer / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Uspela je da prevaziđe te finansijske teškoće, a mnoge je oduševila njena upornost kada je 2014. godine viđena kako prodaje sladoled u kamionu.

Aleksandra Pol proslavila se ulogom Stefani Holden u pomenutoj seriji. Kasnije je ostvarila još neke uloge, ali je po ovoj svakako ostala najprepoznatljivija.

čuvari Plaže
foto: Profimedia

Aleksandra danas izgleda znatno drugačije, te bi je mnogi teško prepoznali. Udata je za Ijana Marija i nemaju dece, a više puta su govorili o tome kako je to zajednička odluka.

Aleksandru Pol imali smo priliku da gledamo u ostvarenjima „Milioni“, „Suočavanje sa neprijateljem“, „Iskreno voljena“, „Špijuni“ i drugim, a pokrenula je i sopstveni posao vezan za podučavanje o zdravom životu.

(Kurir.rs/Nova)

Bonus video:

01:09

SRPSKA GLUMICA O ISKUSTVU SA ČARLIJEM ŠINOM: Dok snima dobar je, kad se ugase kamere nastaje JEZIVA PROMENA! Droga je činila svoje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track