PREMINULA LEGENDARNA PEVAČICA: Tužne vesti objavila njena diskografska kuća
Foto: Printskrin / You Tube

u 82. godini

PREMINULA LEGENDARNA PEVAČICA: Tužne vesti objavila njena diskografska kuća

Pop kultura -

Legendarna pevačica Elvira Voća, rođena u Zagrebu 11. decembra 1942. godine, preminula je 6. jula 2023. u 82. godini života, objavili su iz njene diskografske kuće Croatia Records.

Njena bogata profesionalna karijera trajala je više od pedeset godina. Muzički put započela je 1959. godine kada se kao sedamnaestogodišnja učenica srednje hemijsko-tehničke škole, na nagovor svojih koleginica, prijavila se za "Prvi pljesak" i pobedila. Iste godine osvojila je i prvo mesto na reviji Večernjeg lista gde je upoznala mladog pijanistu Stjepana Mihaljinca koji kasnije postaje njen suprug. Venčali su se 1961. godine i zajedno proveli pedeset i tri godine.

Elvira Voća
foto: Printskrin / You Tube

Elvira Voća nastupala je na brojnim festivalima i pevala na turnejama izvan bivše države. Sve je započelo nastupom na italijanskom "Cantagiru" 1963. godine na kojem se pojavila u društvu renomiranih imena kao jedina gostujuća pevačica. Taj kratki izlet u domovinu kancone donosi joj snimljenu ploču sa "Se mi vuoi" - pesmom što ju je za Elviru napisao Gianni Ferrio, slavan po kompozicijama kao što su "Parole, parole, parole" i "Piccolissima serenata", aranžer jedne od vodećih italijanskih diskografskih kuća CGD-a i jedan od dirigenata famoznog sanremskog festivala.

(Kurir.rs/Večernji.hr)

Bonus video:

03:05

SUPRUGA MI JE PREMINULA ZBOG NEODAZIVANJA HITNE POMOĆI! Pilipović: Potrebne su sistemske promene u zdravstvu, a jedna je KLJUČNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track