LILALO FESTIVAL NA SABORIŠTU U VUKOVOM TRŠIĆU: Parni valjak sa novim pevačem ZAPALIO publiku (FOTO)
Foto: Kurir/T.I.

LILALO FESTIVAL NA SABORIŠTU U VUKOVOM TRŠIĆU: Parni valjak sa novim pevačem ZAPALIO publiku (FOTO)

Pop kultura -

Fenomenalnim nastupom u petak uveče na Saborištu u Vukovom Tršiću Parni Valjak je opravdao epitet glavne zvezde šestog "LilaLo" festivala koji u Loznici traje od 11. do 16. jula. Oko dva sata Hus Hasanefendić i ekipa sa novim, mladim prevačem Igorom Drvenkarom, koji je nesumljivo u bend doneo svežu krv, nizali su hitove Valjka.

Parni valjak, Tršić
foto: Kurir/T.I.

Ređale su se nezaboravne pesme jednog od najdugovečnijih i najpopularnijih bendova nekadašnje Jugoslavije, a publike je gotovo svaku otpevala horski. Na koncert su osim Lozničana došli i brojni posetioci iz okoline, pa i sa druge obale Drine, tako da je prirodni amfitetar na kome je Saborište bio dupke pun, a bend im se odužio svirajući gomilu pesmama uključujući i novu "Moja glava, moja pravila".

Parni valjak, Tršić
foto: Kurir/T.I.

- Potpisan je ugovor sa Kroacija rekordsom, od nas očekuju album, a mi očekujemo da izbacimo još nešto pesama. Kad se sve skupa desilo sa Akijem (preminuo u januaru 2022. prim.aut) i kad smo u nekom trenutku odlučili ipak ići dalje jedan od razloga je bila i potreba da stvaramo novu muziku. Ne samo da nađemo odličnog pevača koji će pevat stare pesme pa da putujemo i sviramo sami sebe iz prošlosti. U tom smeru smo krenuli, prvo sretna okolnost da smo nekako nabasali na Igora i on na nas jer smo kliknuli od prve probe i desila se nova neka energija. Krenuli smo da objavljujemo pesme, za sad su tu dve, na jesen ide treća, a do kraja godine možda album, u svakom slučaju početkom sledeće godine sigurno i onda turneja koja će ga promovisati - kazao je Hus u Loznici gde je Valjak svirao prvi put u svojoj gotovo poluvekovnoj karijeri.

Parni valjak, Tršić
foto: Kurir/T.I.

Igor je na prvu "kupio" publiku, drago mu je što ona podržava njegov nastavak priče Valjka i što su ga prihvatili, ali to pripisuje "pozitivnoj vibri Valjkove publike".

Parni valjak, Tršić
foto: Kurir/T.I.

- Prvi put sam ovde, a drugi u Srbiji. Stvarno je velika čast doći da se svi dobro zabavimo i raspevamo, napravimo nezaboravnu noć. Bilo je fenomenalno, a ovaj prostor je predivan. Inače, još uvek se navikavam da sam u Valjku, a iako smo na sedmom, osmom koncertu mislim da ću se tek psihički i emotivno naviknuti za par godina. Sve mi je još novo, probe su svaki dan, to mi je najlepši dio svakodnevnice i stvaranje novih pesama – kazao je pevač koji je privukao novu armiju obožavateljki.

Parni valjak, Tršić
foto: Kurir/T.I.

Pre koncerta Hus i Igor su se u lozničkom Omladinskom centru družili sa volonterima festivala i polaznicima Škole rok gitare koja u ovom gradu postoji godinama. Susret je priredila Turistička organizacija Loznice koja je i organizator "LilaLo" festivala na kome su u četvrtak svirali Altan Lili, a večeras (15.7) će Buč Kesidi.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track