OGROMNA GREŠKA U OPENHAJMERU! Fanovi širom sveta uzburkani zbog propusta: Morate dobro da poznajete istoriju da bi ovo primetili!
Foto: Taramount film

evo u čemu je stvar

OGROMNA GREŠKA U OPENHAJMERU! Fanovi širom sveta uzburkani zbog propusta: Morate dobro da poznajete istoriju da bi ovo primetili!

Pop kultura -

Film Openhajmer Kristofera Nolana zaludeo je svet, a oni koji su ga do sada gledali kao da su pažljivo pratili svaki detalj. Ovde su se posebno isticali ljubitelji istorije.

Gledaoci tvrde da su uočili grešku u sceni Openhajmerovog pobedničkog govora iz 1945. godine. Dok drži govor, iza njega se vide američke zastave. Gledaoci pišu na društvenim mrežama da se zastava prikazana u filmu nije koristila u SAD do 1959. godine – što je tačno.

Openhajmer
foto: Taramount film

Od 1912. do 1959. SAD su imale zastavu sa 48 zvezdica jer se Havaji i Aljaska još nisu smatrali državama. 1959. godine Aljaska i Havaji postaju savezne države SAD, pa je američka zastava promenjena u onu kakvu danas poznajemo – sa 50 zvezdica.

Strani mediji pišu da je ovo velika greška i propust u filmu s obzirom da se trudi da u svakom pogledu bude istorijski tačan. S druge strane, neki gledaoci smatraju da zaista treba dobro poznavati istoriju da bi se to primetilo, jer inače niko ne bi obraćao pažnju.

Inače, to je biografski triler o američkom naučniku Džej Robertu Openhajmeru i njegovoj ulozi u razvoju atomske bombe. U filmu Openhajmera igra Silijan Marfi, koji sa svojim timom pokušava da napravi atomsku bombu kako bi konačno okončao Drugi svetski rat. Uz Cilijana Marfija, u filmu glume i Florens Pju, Emili Blant, Robert Dauni mlađi, Met Dejmon, Kenet Brana, Rami Malek i Geri Oldman.

(Kurir.rs/Index.hr)

Bonus video:

04:41

PLAŠIM SE ZA SVOJU ĆERKU! Rasta otrkiva da li je strog otac i ČIJI MU JE SUD NAJBITNIJI! Završen film o njegovom životu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track