ŽENE SU LUDELE ZA NJIM ZBOG ULOGE U PRIJATELJIMA, A ON PREŽIVEO TEŠKU TRAGEDIJU: Njegovoj ćerki dijagnostikovana dispazija mozga!
Foto: Printscreen

TUGA

ŽENE SU LUDELE ZA NJIM ZBOG ULOGE U PRIJATELJIMA, A ON PREŽIVEO TEŠKU TRAGEDIJU: Njegovoj ćerki dijagnostikovana dispazija mozga!

Pop kultura -

Holivudski glumac Met Leblank postao je poznat kao Džoi Tribijani u seriji "Prijatelji". Imao je 27 godina kada je dobio ulogu, a sada slavi 56. rođendan, a od svog vrhunca se dosta promenio.

Met je rođen 25. jula 1967. godine, a pre velikog iskora u kultnoj humorističnoj seriji, snimao je reklame, muzičke spotove i imao nekoliko epizodnih uloga u serijama.

Met Leblank
foto: Profimedia

Na audiciju za „Prijatelje” došao je sa samo 11 dolara u džepu, a onda je dobio ulogu koja mu je zauvek promenila život. Igrao je Džoija Tribijanija tokom svih deset sezona serije, a zatim još dve godine u sitkomu „Džoi”.

Pored svetske slave i statusa miljenika žena, uloga u „Prijateljima” donela mu je nominacije za prestižne nagrade Emi, Zlatni globus i SAG i otvorila vrata Holivuda.

Met je 2016. godine postao voditelj popularne Bi-Bi-Sijeve emisije „Top gir” koju je vodio do 2018. godine, kada se povukao da bi više vremena provodio sa porodicom. Glumac sa bivšom suprugom Melisom Meknajt ima 19-godišnju ćerku Marinu Perl koju smo retko imali prilike da vidimo u javnosti, a nema ni otvoren profil na društvenim mrežama.

Metovoj ćerki je dijagnostikovana kortikalna displazija mozga pre njenog prvog rođendana, zbog čega je kao beba patila od epileptičkih napada. Iako joj se stanje poboljšalo u ranom detinjstvu, glumac je bio veoma zabrinut za ćerkino zdravlje, pa je posle „Prijatelja” odbijao uloge kako bi što više vremena provodio sa njom.

Met se razveo od majke svoje ćerke 2006. godine. Njegova poslednja poznata devojka bila je producentkinja emisije "Top gir" Aurora Maligan, sa kojom je raskinuo 2021. godine, posle šest godina veze, i od tada se ništa ne zna o njegovom ljubavnom životu.

Met se poslednjih godina značajno promenio i danas je sa nekoliko kilograma viška i zapuštenim izgledom daleko od zavodnika Džoija kakvog pamtimo sa malih ekrana. Kako se glumac menjao tokom godina pogledajte u našoj galeriji.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

00:56

PROFESORI TE UČE DA JE TO ISTO KAO KADA STAVIŠ RUKU NA STO! Glumac odgonentnuo: Kako se prave intimne scene u filmovima?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track